Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2013 07:05

Başbakan Erdoğan'a coşkulu karşılama

Başbakan Erdoğan, Sakarya programının ardından Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen coşkulu kalabalık tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan'a coşkulu karşılama
erdoğan, atatark havalimanı, coşkuyla karşılandı, coşkulu kalabalık,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya dönüşünde İstanbul'da büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Vatandaşlar, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı çağrılar üzerine akşam saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları, AK Parti ve üzerinde Rabia işareti bulunan flamalar taşıyan vatandaşlar, Erdoğan'a destek sloganları attı. Bazı vatandaşların da üzerinde Erdoğan'ın fotoğrafı ile "Adam izindeyiz" yazısının bulunduğu tişörtler giydiği görüldü. Katılımcıların ellerinde taşıdığı "İstiklal milletindir, gazetelerin değil", "Paralel devlete hayır", "One minute Fethullah Hoca" şeklindeki pankartlar dikkati çekti. Vatandaşların coşkusu, Başbakan'ı taşıyan "ANA" uçağının havalimanına indiğinin anons edilmesi üzerine doruk noktaya ulaştı. VIP Salonu'ndan eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle ayrılan Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na ait seçim otobüsüne geçti.  
Otobüs üzerinde halka seslenen Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Grup Başkanvekilleri Ayşenur Bahçekapılı ve Belma Satır, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bazı AK Partili milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da yer aldı. Erdoğan'ın vatandaşları selamladığı sırada eşi Emine Erdoğan'ın gösterilen yoğun ilgi üzerine gözlerinin dolduğu görüldü. Otobüsten vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan'ın konuşması, yaklaşık yarım saat sürdü. Erdoğan, konuşmasına sık sık sloganlar üzerine ara verdi. Erdoğan, bir kaç kez de konuşmasını bölerek, kalabalık nedeniyle fenaşanlara yardım edilmesini istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan seçim otobüsü, konuşmanın ardından kalabalık nedeniyle yaklaşık bir saat havalimanından ayrılamadı. Vatandaşların sevgi gösterisi dolayısıyla bir ara yolun tamamen tıkanması üzerine Başbakan Erdoğan, "Gösterdiğiniz ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu teveccühünüz sebebiyle sizlere çok teşekkür ediyorum. Hanım kardeşlerimize lütfen biraz dikkat edelim. Bayraklarımızı yere düşürmeyelim. Çok teşekkür ediyorum. Yolu açarsanız çok mutlu olurum" sözleriyle vatandaşlara seslendi. Bir süre daha ilerledikten sonra bir vatandaşın polisin güvenlik önlemlerine tepkisini fark eden Erdoğan, polise anlayışlı davranmaları konusunda uyarıda bulunurken, vatandaşlardan da polislere anlayışlı davranmasını istedi. Başbakan Erdoğan'ın geçişi sırasında Atatürk Havalimanı Taksi Durağı'ndan da "Sayın Başbakan, havalimanı taksi durağı sizlere sevgiyle hoş geldin" şeklinde anons yapıldı. Vatandaşlar, Erdoğan'ı Üsküdar Kısıklı'daki evinin önünde de coşkuyla karşıladı. Başbakan Erdoğan'ın konutunun yakınındaki cadde, vatandaşların toplanabilmesi için çift yönlü trafiğe kapatıldı. Partililer, güvenlik noktalarında arandıktan sonra alana alındı.
Katılımcıların taşıdığı "Dostmodern darbeye hayır", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Yalnız değilsiniz Tayyip amca, bizim uşakların duası sana yeter", "Kefenimizi aldık geldik", "Yemezler, hedef istikrar", "Yemezler hedef Recep Tayyip Erdoğan" pankartları dikkati çekti. Başbakan Erdoğan'ın 25 dakika süren konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Ya Allah bismillah Alluhu ekber" ve "Mücahit Erdoğan" sloganlarıyla kesildi. Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bazı AK Parti milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Giyaseddin Gergin de yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...