Tgrt Haber
27 May 2014 13:07

Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar
ak parti, grup toplantısı, başbakan erdoğan, erdoğan konuştu

Erdoğan, Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında yaşananları anlatarak, "Dik durduk, sağlam durduk ve bu saldırıları bertaraf ettik" dedi. Başbakan Erdoğan, "100 yıldır aynı bayat senaryoyu Türkiye'ye saldırmak için kullanıyorlar. 100 yıldır Türkiye'yi yerinde saydırmak, meşgul etmek, zayıflatmak için kullanıyorlar. Biz bu bayat senaryonun dışarıda yazıldığını, desteklendiğini söylediğimizde birileri çıkıyor hedefi saptırmaya çalışıyor. Allah aşkına Okmeydanı'nda olayların başını çeken eli kanlı terör örgütünün dışarıdan desteklenmediğini söyleyecek olan, yerli bir örgüt olduğuna inanan var mı? Bunların nerelerden beslendiğini hepimiz biliyoruz. Nerelerde korunduklarını, kollandıklarını biz çok iyi biliyoruz" diye konuştu.
Erdoğan, "Aradan eli kanlı örgütler, istismarcılar ve tahrikçiler çekildiğinde her mesele çözülecek. Birileri yarayı derinleştirmeye çalıştırırken biz yaralara şifa olmanın, şifa bulmanın gayreti içerisindeyiz. Alevi vatandaşların bu yaşananlardan rahatsız olduğunu biliyorum. Alevi vatandaşlarımız, aradaki istismarcılara, ikiyüzlü siyasetçilere prim vermesinler. Onları istismar ederek Türkiye üzerine karanlık senaryolar yazanlara dikkat etsinler" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Bu aziz millet hiçbir zaman Alevi, Sünni çatışmasına prim vermedi. Yaşanan onca tahrike rağmen Allah'a sonsuz şükürler olsun, oyuna gelmedi. Sadece oyuna gelmemek yetmez. Biz yeni Burakcan'ların, terörize edilen, terörün içine sokulan yeni Berkin'lerin, Okmeydanı'ndaki olaylarda maalesef ölen Uğur'ların, Ayhan'ların da yitip gitmesine tahammül gösteremeyiz" diye konuştu.
Neredesin dünya medyası?
Erdoğan,"Diyarbakır Belediyesi önünde dağa kaçırılan çocukları için şu anda eylem yapan anneleri, babaları yürekten selamlıyorum. 15 yaşında çocukları dağa kaçırılan, yürekleri yanan annelerin, babaları bu feryadını tüm Türkiye'nin, Türkiye ve dünya medyasının görmesini özellikle arzu ediyorum. Neredesin dünya medyası?" dedi. Başbakan Erdoğan, "Cumartesi annelerini sürekli haber yapan medya, yavruları dağa kaçırılan aileleri neden görmüyorsun?" dedi.
Erdoğan, "Ey BDP ey HDP neredesiniz?...Bunların da adreslerini, nerede rehin olduğunu iyi biliyorsunuz. Alıp geleceksiniz. Alıp gelmediğiniz takdirde bizim de b, c planımız devreye girer" diye konuştu.
"Faiz düşsün ki reel yatırım artsın"
Erdoğan, "Biz atmosferi balans etmekle görevliyiz. Bu faiz oranı yüksektir. Faiz düşsün ki reel yatırım artsın." dedi.
Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Biz siyasetçiyiz, halka hesabı biz veriyoruz. Merkez Bankası yöneticileri, sadece kendi kendileri içerisinde bir hesabı yapmak durumundadırlar. Onların hesap verdiği mercii millet değil. Neymiş, bağımsızmış...Ama bilecekler ki biz bu millete er veya geç hesabını vereceğiz. Ha vakti dolar, dolduğu zaman da tabii biz gereğini yaparız. Ayrı mesele. Bu işi çözmek zorundayız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...