Tgrt Haber
15 Ocak 2014 13:29

Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara Vilayetler Evi'nde verdiği yemekte katılımcılara hitap etti.

Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar
başbakan, recep tayyip erdoğan, Erdoğan, Vilayetler Evi'nde, verdiği yemekte katılımcılara hitap etti,

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle: "-Hükümetimizin yargıda yapmaya çalıştığı değişiklik yargıya müdahale değil yargı içindeki illegal örgütlenmeye yönelik bir mücadeledir. Bu örgütün gerçek yüzünün yurt dışında artık mutlaka anlatılması ve deşifre edilmesi gerekir. -17 Aralık süreci bir paket içinde bir kaç hedefi vurmayı amaçlayan süreçtir. Paketin muhtevasıyla ambalajı arasında çok ciddi farklılıklar olduğunu hepimiz gördük ve görüyoruz. Ambalajda yolsuzluk iftirası varken paketin içinde demokrasiye, milli iradeye, siyasete özellikle çözüm süreci ve dış politikaya yönelik sabotaj olduğu bugün artık net şekilde ortaya çıktı, daha da çıkacak onu söyleyeyim daha bitmedi. Daha da çıkacak.
-İçeride algı operasyonunu nasıl bozduysak, dışarıda da birlikte bozacağız ve bozuyoruz. Ama burada hiçbir arkadaşımın bir defa bu konularda ihmalkar davranmaması gerekir, ilgili bütün mercilere bu gerçekleri anlatmanız gerekir, anlatmamız gerekir. Ne gerekiyorsa bunun adımlarını hep birlikte atmamız gerekir. -Dış politikada bizim saklımız ve gizlimiz yok. Neysek oyuz. Gizli niyetlerle gizli ajandalarla değil ilkelerle hareket eden bir ülkeyiz. -Temsil edildiğimiz her ülke şunu çok iyi bilmelidir, dostun dostuyuz ve herkes de bizim dostluğumuzdan emin olsun. Şu anda hangi ülkeyle ilgileniyorsak, yeryüzünde hangi meseleyle ilgileniyorsak, tamamen ilkelerimizle hareket ediyoruz. Dostluk, kardeşlik ve barış ekseninde adımlar atıyor, sadece ve sadece vicdan ve adaletten yana tavır belirliyoruz. Bunun dışında hiçbir niyetimiz yok, gayemiz ve hedefimiz yok. -Risk var diyerek ataleti tercih eden olduğu yerde sayar, verilerle yetinir. Risk var diyerek dış politikasında tedirgin ürkek davranan ekonomisini büyütemez, refahı artıramaz, demokrasiyi ileri standartlara kavuşturamaz, en önemli insanlığa ve barışa katkı sunamaz. -En yakınımızdan en uzağa kadar cesur, aktif, girişken dış politika anlayışını sürdürmek zorundayız. Kim ne derse desin, kim hangi kulpu takarsa taksın büyük bir ülkenin onurlu büyükelçileri olarak ülkeyi ve milleti layıkıyla temsil etmek zorundayız. Biz bir kasaba devleti değiliz. -Bizden Mavi Marmara'nın, Filistin'deki, Mısır'daki, Suriye'deki insani duruşumuzun intikamını alacaklarını sanıyorlar. Kusura bakmasınlar. Türkiye'nin ve hükümetimizin üzerine teröre destek veriyorlar, itham ve iftirası asla yapışmaz. Bu gayretin içinde olanlar beyhude çabalıyorlar. Bu ihanetin hesabı mutlaka kendilerinden sorulacaktır. Dünyada bu yönde oluşacak soru işaretlerinin izole edilmesi noktasında da size önemli vazifeler düşüyor. -Anadolu Ajansı ve TRT uluslararası ağlarıyla Türkiye'nin dünyaya ulaşan sesi haline geldiler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...