Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2014 11:53

Başbakan Erdoğan'dan Hakan Şükür'e eleştiri

Başbakan Erdoğan, paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar ile adliyede fotoğrafı çektiren Milletvekili Hakan Şükür’ü eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'dan Hakan Şükür'e eleştiri
başbakan erdoğan,paralel yapı,operasyon,hakan şükür,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar ile adliyede fotoğrafı çektiren Milletvekili Hakan Şükür’ü eleştirerek, “Yasa dinlemeden, kanun dinlemeden adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri suçtur. Bunlara aslında 138. Maddenin uygulanması gerekiyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bayram Namazını Fatih Camii’nde kıldı. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, gazetecilere açıklamalarda da bulundu.
Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, “Bu ramazanda bir hüzün yaşıyoruz. Malum Filistin’de Gazze’de Suriye’de, Irak’ta Libya’da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ciddi Müslüman kanı akıtılıyor. Bunlar hüznümüzün en önemli sebebidir. Böyle bir ortamda 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Artık Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili önümüzde 2 hafta kaldı.
Önümüzdeki Pazar değil bir sonraki Pazar inşallah milletimiz ilk defa halkın kendi oylarıyla kendi başkanını seçtiği bir seçimi yaşayacak. Bu seçimin milletimiz için ülkemiz için bir sıçramaya bir uçuşa adeta milat olmasını diliyorum. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, Başbakan ve parlamento el ele dayanışma içinde inanıyorum ki geleceğin Türkiyesini hazırlayacaklardır” dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, 3 askerin şehit edilmesi ile ilgili olarak, “Kuzey Suriye’de şu anda PYD ile IŞİD arasında yapılan bir mücadele var. Bu mücadele neticesinde Türkiye’ye sızma gayretinde olanların askerlerimize karşı böyle bir saldırısı oldu. Bizden üç şehit olurken karşı taraftan da 6 terörist etkisiz hale getirildi” diye konuştu.
“PARALEL YAPIYLA MÜCADELE YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR”
Başbakan Erdoğan’a paralel yapı ile mücadelede sürecin bundan sonra nasıl işleyeceği de soruldu. Erdoğan soruya, “Başlayan süreç elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak söz konusu değil. Bu bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliği tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak, bu tehdidi oluşturan unsurlara karşı gerekli adım atılacaktır” diye yanıt verdi.
“MUSUL’DA ATILMASI GEREKEN SON ADIM NOKTASINDA SABIRLIYIZ”
Musul’daki gelişmeleri de an be an takip ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Biz oradaki kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözeterek bunu devam ettiriyoruz. Bu hassasiyetleri eğer kaybedersek bu kardeşlerimi başına herhangi bir şey gelebilir. Gecikme ondandır. Atılması gereken son adım noktasında sabırlıyız” ifadelerini kullandı.
“TÜRMEN KARDEŞLERİMİZİ TÜM BU OPERASYONUN İÇİNDE GÖRÜYORUZ”
Başbakan Erdoğan, Irak ve Suriye’deki Türkmenlerin durumuna ilişkin bir soru üzerine “Türkmen kardeşlerimiz zaten tüm bu operasyonun içinde görüyoruz. Suriye’de ve Irak’da Türkmenler var. Hepsine insani yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Irak’taki Türkmenlerin hemen hemen ihtiyaçlarının tamamına yakınını biz karşılıyoruz her alanda. Stratejik bazı konularda her türlü desteğimizi de veriyoruz. Aynı şekilde Suriye’de yaşayan Türkmen kardeşlerimize yönelik çok daha farklı çalışmalarımız var” değerlendirmesinde bulundu. 

“ADLİYEDE ZANLILAR İLE FOTOĞRAF ÇEKTİREN MİLLETVEKİLİNE ANAYASANIN 138. MADDESİ UYGULANMALI” 

Erdoğan bazı bağımsız milletvekillerinin İstanbul Adliyesi’ni ziyaret ederek paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılara destek vermesini de eleştirerek şunları söyledi;

“Aylar öncesine gittiğimizde bu tür paralel yargı veya paralel devlet içindeki yapılanmaya yönelik ne diyordu bunların yandaş medyaları. ‘Bizim bunlarla alakamız yok’ diyordu. Şimdi ne oldu da bu alaka bu denli ortaya çıktı ve bizim zaman zaman adliyelerin önündeki gösterileri şimdi de bu yapının mensupların kendileri buralarda yaptıkları gibi yasa dinlemeden, kanun dinlemeden adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, resim çektirmeleri, bunların hiçbiri yasalar içinde yer alan konular değil, suçtur. Bu konuda dün akşam bir programda da anlattım Anayasa’nın 138. Maddesi ortadadır. Bunlara aslında 138. Maddenin uygulanması gerekiyor. Siz hangi sıfatla olursa olsun yargıyı baskı altına alamazsınız. Yine oradaki zanlıların bir çoğunun elinde cep telefonlarının olduğu haberini aldık. Bununla ilgili de gerekenleri söyledik. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Bunlar kalkıp daha önce mafyasın çetelerin öyle telefonları olduğunu biliriz. Şimdi de paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların olması, kendi yazar çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerini buralara gidip onlarla poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması açısından çok önemli” 

“FİLİSTİN’DE TEMENNİ EDİYORUM BİRKAÇ GÜNDE ATEŞKES SAĞLANIR” 

Erdoğan Filistin’de ateşkes sağlanması için ise girişimlerin sürdüğünü hatırlatarak, “İsrail devamlı hava değiştiriyor. Hamas da bunlara inanmıyor. Diyor ki ‘Hem ateşkes imzalayalım diyorsun. Ateşkes ilan ediyoruz, bir bakıyoruz saldırılar devam ediyor’ 12 saat dendi 24 saat dendi hatta benim teklifi bir hafta ateşkes imzalanın. Görüşmeler devam ederken insani yardımlar Gazze ve Filistin’e ulaşsın. Bu konuya olumlu bir bakış vardı. Sonra bunu 24 saat şeklinde devam ettirelim diye haber geldi. Dışişleri Bakanımız son üç gündür görüşmelere devam ediyor. Sürekli olarak irtibat halindeyiz. Temennim odur ki birkaç gün içinde bu ateşkes sağlıklı şekilde sağlanır” diye konuştu.

“BU BAYRAM TATİL BAYRAMI DEĞİL” 

Erdoğan, “Bu bayram tatil yapacak mısınız?” sorusuna ise, “Bu bayram tatil bayramı değil. Ekibimle bir araya geleceğiz. Bayram sonrası daha da yoğunlaşacağız. Artık final anlarına geliyoruz. Finali de iyi yapmamız lazım” diye yanıt verdi. 

Kaynak İHA

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...