Tgrt Haber
09 Şubat 2014 16:18

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan, Esenler Belediyesi Şehir Yazarları ve Akademisyenler Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
başbakan erdoğan, başbakan canlı, başbakan recep tayyip erdoğan, erdoğan canlı izle, erdoğan konuşuyor, ak parti, hükümet, türkiye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Şehir Yazarları ve Akademisyenleri Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda buludu. Şehre ve içinde yaşayan insana dair yeni ve kalıcı düşünceler üretmek ve bunların hayata geçirilmesi noktasında fikir alış - verişlerinde bulunmak amacıyla kurulan Esenler Belediyesi Esenler Şehir Düşünce Merkezi tarafından düzenlenen şehir yazarları ve akademisyenleri toplantısının ikincisi bugün Esenler Tekstilkent Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirildi. İlki Ekim 2012 tarihinde düzenlenen ve çok sayıda şehir yazarı ve akademisyenin özellikle kentsel dönüşüm konusunda fikirlerini açıkladığı Şehir Yazarları ve Akademisyenleri toplantısının ikincisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılarak bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce başta olmak üzere bazı bakanlar, milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katıldı. toplantıya, 250 yazar ve akademisyen davet edildi. Toplantıda, yazar ve akademisyenler, şehre ve şehrin yeniden inşasına dair fikir ve düşüncelerini dile getirdiler.
Merkez, bize yeni ufuklar  açıyor
Esenler Şehir Düşünce Merkezi'nin Esenler, İstanbul, hatta Türkiye için çok önemli bir merkez olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu merkezimiz, ülkemizin kentsel dönüşüm sürecine girdiği günümüzde bizlere, şehirleşme, şehir hayatı ve şehir estetiğine dair yeni ufuklar açıyor. Bu bağlamda merkezimiz, şehre dair söz söyleyen, fikir üreten herkesi dinliyor, onlardan istifade ediyor. Zaman zaman şehir yazarlarımız ve akademisyenlerimizle bir araya geldik. Şehir yazarlarımız ve akademisyenleri bir araya geleceğimiz bu ikinci kapsamlı toplantımıza Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da teşrif ederek bizleri onurlandırdılar.” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan ise konuşmasında birçok şehirde yaşanan gecekondu sorununa nokta koyulma aşamasına geldiğini söyledi. İşte Başbakan Erdoğan'ın yaptığı o konuşma: 
-Biz düne göre daha iyisini yapmaya çalıştık. Yeni nesiller bizden daha iyisini yapacak. Onun için umudumuzu hiç kaybetmeyeceğiz. Ne şehirlerimizden ne de insanımızdan.
-Bu uzun soluklu bir yolculuk, yürüyüştür. Hiçbir medeniyet bir anda ortaya çıkmaz. Sabırla yürüyeceğiz. Bir kuyumcu hassasiyetiyle bir nesil yetiştireceğiz.
- Bu noktada yazar ve akademisyenlerimiz herkesten daha büyük sorumluluk taşıyorlar. Sizin sorumluluğunuz birçok belediye başkanının, siyasininkinden daha büyüktür.
- Geçmişin ihtişamlı şehirlerine benzer, aşanabilir, kalbe hitap eden, kalbin işçindekini aksettiren şehirler kuracakl o şehirleri kuracak istikametine aksettirecek olacak olan sizlersiniz.
Malzemesi aşk olan, ilim olan, iman olan er ya da geç eserini ortaya koyar. Esed, müessiri ile güçlüdür.
Hasan Sabbah Selçuklu'yu tahrip etmek için sinsice örgütlenmişti. Ama Moğollar gelip o yıkım ekibini yıkıp geçtiler. Moğollardan'da geriye sadece ibretlik hikayeler kaldı.
İşi tahrip olan er ya da geç tahrip olur gider.
Ayrıntılar az sonra




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...