Tgrt Haber
07 Ağustos 2014 17:32

'Başbakan Erdoğan'ı destekleyeceğim' deyip istifa etti!

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesi Belediye Başkanı Göksel Kavçan, partisinden istifa ederek seçimlerde Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

'Başbakan Erdoğan'ı destekleyeceğim' deyip istifa etti!
başbakan erdoğan,cumhurbaşkanlığı seçimi,oy,düzlışla beldesi,mhp,

Muş Belediye Başkanlığı önünde bir araya gelen AK Parti'li belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, cumhurbaşkanı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi. Ak Parti'lilerin açıklamasına MHP'li Düzkışla Belediye Başkanı Kavçan da katıldı.
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 12 yıldır sürdürdüğü görev ile hayallerin dahi ulaşamadığı hizmetlere imza attığını söyledi.
Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olacağını vurgulayan Asya, "Türkiye'de, son 12 yıldır bütün hemşehrilerimizin rahat bir yaşam sürmesi için atılması gereken bütün adımları iradeyle atan bir başbakanımız var. Bütün dünyadaki mazlumların yanında olan başbakanımız, İnşallah 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. İleri giden bir Türkiye'ye, değişen bir Türkiye'ye, büyüyen bir Türkiye'ye ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye'ye doğru adım adım gidiyoruz" dedi.
-MHP'li başkandan partisine eleştiri
MHP'li Düzkışla Belediye Başkanı Kavçan da 30 Mart Mahalli Seçimleri'nde Düzkışlalı vatandaşların oylarıyla MHP'den belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, yerel seçimlerin hemen ardından cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girildiğini söyledi.
Kavçan, cumhuriyet tarihinde ilk defa Milliyetçi Hareket Partisi'nin, marjinal sol grupların desteklediği bir adaya destek verdiğini bildirerek, şunları kaydetti:
"Partimin almış olduğu bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. 80 yıl mukaddesatımıza, tüm milli, manevi değerlerimize yabancı olan, mabetlerimizi ahıra çeviren, Kur'an kurslarını kapatan CHP zihniyetiyle aynı karede görünmekten utanç duyduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığının güçlü bir yönetimin ve devam eden ülke istikrarının bozulmaması ile mümkün olacağına inanıyorum. Bu nedenledir ki MHP'nin cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili almış olduğu kararın ülkemiz için hayırlı bir karar olmadığını, genel bazda istikrar ve güvenin kaybolması durumunda bundan hepimizin zararlı çıkacağını düşünüyorum. Yaptığımız istişareler neticesinde halkımızın Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteklediği çatı adayı değil, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini gördüm. Ben de seçmenimin tercihi doğrultusunda çatı adayı değil, halkın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğim için Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ediyorum."
Kavçan, istifasının ardından ilerleyen günlerde AK Parti saflarına katılacağını belirtti.

 

Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...