Tgrt Haber
10 May 2014 10:57

'Başbakan gidecek' dedi kendi gitti

Yerel seçimlerde paralel yapıyla işbirliği yapan CHP'de, 'Başbakan ülkeyi terkedecek' sözleriyle gündeme gelen Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran hüsrana uğradı.

'Başbakan gidecek' dedi kendi gitti
yerel seçimler, paralel yapı, chp, başbakan ülkeyi terkedecek sözleri, umut oran,

Oran, CHP'nin, ağır seçim yenilgisinin faturasını kestiği isimlerin başında geldi yenilginin faturası MYK ve aday belirleme komisyonu üyelerine kesildi. İstanbul sermayesi ve paralel yapının baskısı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün, genel başkanlık için nabız yoklamasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'i genel sekreterliğe getirerek cevap verdi.
İKİNCİ TASFİYE
Kılıçdaroğlu, ikinci adımı, Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen eski Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirerek attı. Partide hizipçilik yaptıkları belirtilen, Baykal döneminde de yönetim dışına itilen Adnan Keskin ve Nihat Matkap, ikinci kez tasfiye edilmiş oldu. MYK'daki sürpriz ise Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın tasfiye edilmesi oldu. Seçimlerden önce 'Başbakan ülkeyi terk edecek' sözleri ile dikkatleri üzerine çeken Oran, seçimin faturasını ödedi. Oran'ın Başbakan hakkındaki nezaketsiz ifadelerinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Oran'ın, Baykal'a yönelik kaset komplosunun arkasında olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...