Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2014 11:42

Başbakan Yardımcısı Akdoğan HDP heyetini kabul etti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan HDP heyetini kabul etti
Başbakan Yardımcısı, Yalçın Akdoğan, hdp heyeti,

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.
Kaygılarımızı ilettik
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP heyetini kabulünün ardından Başbakanlık Merkez Bina'nın girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yurt genelinde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Önder, gelinen noktayı Akdoğan ile değerlendirdiklerini belirtti. "Kaygılarımızı ilettik, kaygılarını dinledik" ifadelerini kullanan Önder, edindikleri izlenimleri partisinin eş genel başkanlarına ileteceklerini bildirdi.
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın, bugün Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyeceğini hatırlatan Önder, "müzakere sürecini" sekteye uğramadan ve bütün ülke için bir demokratik kazanıma dönüştürecek şekilde ilerletme muradında olduklarını söyledi. "Biz bu doğrultumuzu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyi de düşünmüyoruz" diyen Önder, gelinen noktada vahim gelişmelerin yaşandığını savundu.  Bunların görmezlikten gelinemeyeceğini ifade eden Önder, "Tüm bunların çözüm şekli anlamlı bir diyalog ve müzakere zeminini kaybetmemekten geçiyor" diye konuştu.
Gerekli açıklamanın Demirtaş ve Yüksekdağ tarafından yapılacağını belirten Önder, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...