Tgrt Haber
26 Ekim 2014 15:14

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert resepsiyon eleştirisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreninde halka seslendi.

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert resepsiyon eleştirisi
başbakan,ahmet davutoğlu,kahramanmaraş,açılış töreni,

İşte konuşmadan satırbaşları Malazgirt'ten beri süre gelen kardeşliğimizi bozmayacağız. Yiğit Maraşlılar yurt içi ziyaretlerimin ilk başlarına Kahramanmaraş'ı yazdım. Zulümden kaçan 7 evliya sığınmak için Kahramanmaraş'ı seçti. O gündem beri Kahramanmaraş Zalimlere karşı yükselen sesin şehirdir. Rıdvan hocanın ruhaniyetine selam olsun. Bacımın örtüsüne el uzatıldığında bir an bile tereddüt etmeyen Sütçü İmam'a selam olsun. Aşık oğlu Hüseyin'e ve nice yiğitlere selam olsun. Biz istiklali onlardan öğrendik. Kahramanmaraşlılar öyle temek bir ilkeyi bize öğrettiler ki hiç unutulmaz. Eğer bir şehir kendi kaderine sahip çıkarsa bütün insanlığa izzet verir. Kahramanmaraş gerçekten kahramandır. Bizim için her yer Kahramanmaraş'tır. Kahramanmaraş şiirin başkentidir. Kahramanmaraş'ta omuz omuza veren 7 güzel insan gönüllerinden geçen kelimeleri bütün milletimizin kalbine nakşettiler. Kahramanmaraşlılar siz ne güzel insanlarsınız. Afşin'e selam olsun, Ekinözün'e, Elbistan'a, Nurhak'a selam olsun. Selam olsun Kahramanmaraş'ın yiğit insanlarına.
SİZLERE TEŞEKKÜR ETMEYE GELDİK
Kahramanmaraş'tan yükselen istiklal aşkının bugünkü neferleri olarak biz Maraş'tan milli iradeyi öğrendik. Eğer bir şehir kendi kaderine sahip çıkarsa dünyanın en güçlü orduları bile onları durduramaz. Bugün de bunları uyguluyoruz. Kahramanmaraş'ın ruhu yaşadıkça milli irade bu topraklarda baki kalacak. Dün Hicri yılbaşı idi. Buradan vatanımızda fitne tohumu ekmek isteyenler diyoruz ki bizi kimse ayıramaz, bölemez.Kahramanmaraş milli birliğimizin temsil edildiği diyardır. Aziz Kahramanmaraşlılar size teşekkür etmeye geldik. 2002'den beri bize her zaman destek verdiniz.2002'den bu yana bize büyük destek veren Kahramanmaraşlılara soruyorum verdiğiniz emanete sahip çıktık mı?
KİMSE İNANÇLARI YÜZÜNDEN EZİLMEYECEK
Bu topraklarda kimse inancı ve düşüncesi dolayısıyla ezilmeyecek. Yeni bir milli irade testinden geçtik. 12 yıl içinde o kadar üyük reformlar gerçekleştirildi ki Türkiye borç isteyen bir ülke olmaktan çıktı, dünyanın en çok yardım yapan ülkerlerinden biri haline geldi.Borç alan değil borç veren Türkiye, emir alan değil her yerde hakkı savunan Türkiye'yiz. 12 yıl içinde kendi savaş gemilerini yapan bir ülke olduk.Rıdvan Hoca'nın Sütçü İmam'ın hayal ettiği ülke buydu.Nice tuzaklar kuruldu bize. Gezi'yi bahane edip insanları birbirlerine kırdırmaya çalıştılar. Şimdi Kobani ile aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Milletimiz 30 Mart'ta bu oyuna dur dedi. 30 Mart'ta toplanıp çatı aday çıkardılar. Kahramanmaraş bize çatı değil tarihi zemin lazım dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI 27 MAYIS'TA KİRLENDİ
Cumhurbaşkanımızın 29 Ekim resepsiyonu  çağrısına Kılıçdaroğlu şöyle cevap veriyor "oraya giden kirlenir" Bu sizin verdiğiniz tertemiz oylara hakarettir. Asıl Cumhurbaşkanlığı 27 Mayıs'ta kirlendi. O gün CHP ne yaptı biliyor musunuz? O darbecilere alkış tuttu. Çankaya Köşkü'ne sürülen bu lekeye sahip çıktı.O resepsiyona gitmek Kahramanmaraşlıların verdiği oya saygı duymaktır. Biz her birimiz Kahramanmaraşlıyız. Nasıl içeride milli iradeye sahip çıktıysak dünyadaki mazlumlara da sahip çıkmaya devam edeceğiz.
BİZE ÇOK OLUYORSUNUZ DİYORLAR
Binlerce Suriyeli kardeşimize kucak açtığınız için sizlere teşekkür ediyorum.Kılıçdaroğlu ne dedi 1.5 milyon Suriyeliyi kabul etmek Türkiye'ye ihanettir dedi. Bizim kapımıza biri gelse, bir yetim gelse, bir dul hanım gelse ve benim başımı sokacak bir yerim yok, zalim Esad füzelerle beni vuruyor dese yiğit Kahramanmaraşlılar ne der? Suriye'de, Filistin'de zalime karşı çıkmamızdan razı mısınız? Yetimlerin başını okşamamızdan razı mısınız? İşte bizim siaysetimizin temeli budur. Baktılar ki aynı Selçuklu ve Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyeti de mazlumlara sahip çıkıyor, içimizde problem çıkarmaya çalıştılar.Bize çok oldunuz diyorlar. Bilsinler ki biz daha çok olacağız. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...