Tgrt Haber
28 Ocak 2014 22:55

Başbakanlık'tan İngiliz gazete açıklaması

Başbakan Erdoğan'ın İngiltere'de kapatılan gazete hakkındaki sözlerinin medyada yer almasından sonra Başbakanlık'tan açıklama geldi.

Başbakanlık'tan İngiliz gazete açıklaması
başbakan erdoğan, erdoğan, ingiltere, gazete, başbakanlık, başbakan recep tayyip erdoğan, ak parti grubu, cameron,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AK Parti grubunda sarf ettiği "Geçenlerde İngiltere'de benzer şeyi yaptılar. Cameron hemen gazeteleri kapattı" cümlesi tartışma yaşattı. İngiltere Büyükelçiliği'nden konu ile ilgili açıklama gelirken Başbakanlık da Erdoğan'ın sözlerine açıklık getirdi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Başbakanımızın AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada İngiltere ile ilgili olarak verdiği örnek "The News of the World" gazetesinin kapatılması hadisesidir" denildi.
"CAMERON DEĞİL, CAMERON'UN ÜLKESİNDE"
Açıklamada, "Sayın Başbakanımızın, bugün Ak Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada, İngiltere ile ilgili olarak verdiği örnek, 'News of the World' gazetesinin kapatılması hadisesidir. Dolayısıyla, Sayın Başbakanımızın irticalen konuştuğu esnada, İngiltere Başbakanı Sayın David Cameron'un adını da zikretmiş olduğu cümlenin, 'Cameron'un ülkesinde onlar hemen gazetelerini kapattı' biçiminde anlaşılması gerekmektedir" denildi.
BÜYÜKELÇİLİK YALANLAMIŞTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti grup toplantısında söylediği, "İngiltere Başbakanı Cameron gazete kapattı" sözlerine, İngiltere'den açıklama geldi. İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği sözcüsü Peter Spoor yaptığı açıklamada, "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden dolayı şaşırdık. Bu sözlerin bir yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyoruz. Çünkü İngiltere Başbakanı Cameron hiçbir gazeteyi kapatmadı" diye konuşmuştu.
O GAZETEYE NE OLMUŞTU?
The News of the World gazetes, 1843 ile 2011 yılları arasında Birleşik Krallık'ta yayınlanan bir dedikodu gazetesiydi. Özellikle yayımladığı sansasyonel haberler ve seks skandallarıyla tanınan gazete 7 Temmuz 2011'de kapattıklarını duyurmuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...