Tgrt Haber
07 Kasım 2021 18:35

Başkan Erdoğan Boşnak camiasının kanaat önderlerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti. Kabulün Bosna-Hersek'te süren siyasi kriz ve Sırp Cumhuriyeti yöneticilerinin provokatif söylemleri sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti.

Başkan Erdoğan Boşnak camiasının kanaat önderlerini kabul etti
cumhurbaşkanı erdoğan,,boşnak,,bosna hersek,,sırp cumhuriyeti,,dayton anlaşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer’de bulunan Huber Köşkü’nde Türkiye'deki Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti. 

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde saat 15.20'de başlayan kabul, basına kapalı gerçekleştirildi. Kabulde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Başkan Erdoğan Boşnak camiasının kanaat önderlerini kabul etti

NE OLMUŞTU?

Sırp yetkililer, eski Yüksek Temsilci Valentin Inzko'nun soykırım inkarını suç sayan bir yasa çıkartmasını boykot etme kararı almış, böylece ülkede bir siyasi kriz başlamıştı.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp Üyesi Milorad Dodik de 1992-1995'te yaşanan savaşı sonlandıran Dayton Barış Antlaşması'nın aslına dönülmediği takdirde ülkedeki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan edeceğini söylemiş, böylece siyasi kriz büyümüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...