Tgrt Haber
24 Ocak 2014 15:07

Bayraktar'ın istifa dilekçesi Genel Merkez'de

Elitaş, eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın istifa dilekçesini AK Parti Genel Merkezi'ne gönderdiğini söyledi.

Bayraktar'ın istifa dilekçesi Genel Merkez'de
mustafa elitaş, bayraktarın istifa dilekçesi, genel merkez'de,

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, HSYK yasa teklifinin Komisyon ve Genel Kurul'da görüşmeleri sırasında yaşanan olumsuz olaylara değindi. Muhalefetin İçtüzük'ten kaynaklanan haklarını kullanmasını normal karşılamak gerektiğini belirten Elitaş, "Komisyon'dan yetkisi bulunmayan korsan konuşmacıyı çağırıp gerilim çıkartan, anamuhalefet milletvekilleri tarafından Meclis sahasına girilirken kimlik ibrazı bile yapılmadan bir milletvekili tarafından Komisyon'a götürmek açıkçası militanca ve korsanca komisyonu durdurma eylemidir" dedi.  
Dün yaşanan bir milletvekiline yönelik fiili saldırıyı hiç kimsenin kabul etmesinin mümkün olmadığını anlatan Elitaş, İçtüzük'teki gerekli ceza neyse bunun verilmesine hiç itiraz etmediklerini ifade etti. Kınama cezasını tereddütsüz verdiklerini kaydeden Elitaş, "Ama TBMM'de şahsiyetle uğraşmak, konuşmacıya laf atmak, gürültü çıkarmak, Meclis'in mehabbetini bozmak ve kavgaya sebep olmak da İçtüzük'te cezayı gerektiren hususlardır. Dün yaptığımız toplantıda, bundan böyle sıralardan tahrik edici, insanların haysiyetiyle oynayıcı, şahsiyetle uğraşılan durum olduğunda Meclis Başkanlığı ve Meclis başkanvekilleri derhal İçtüzükteki hükümleri, cezai müeyyideleri uygulamak zorundadır. Aksi halide dünkü hoş olmayan sonuçlarla tekrar karşılaşmak mümkündür. Geçmiş tutanakları inceleyin; hani televizyonlarda var ya 'şiddet içerir,  18 yaşından küçükler izleyemez' gibi ibarelerin konulması gereken tutanaklarla karşı karşıya kalırsınız. Arkadaşlarımız, bu dönemde yapılan iftira, hakaret ve aşağılayıcı  sözlerle ilgili kısa araştırma yaptılar; inanın ciltler dolusu hakaret içerikli ifadeler var" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...