Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2021 19:18

BBC önce yalan haber yaptı sonra özür diledi

BBC Türkçe’nin “Türkiye’ye mülteci merkezi kurulacak iddiası ile yaptığı haber kısa sürede gündem oldu. BBC yalan haber sonrası özür metni yayınlayarak geri adım attı

BBC önce yalan haber yaptı sonra özür diledi
BBC,Afganistan,bbc türkçe

İngiltere Savunma Bakanı’nın geçtiğimiz gün İngiliz basınında yer alan bir makalesindeki Türkiye ve Pakistan’a yönelik iddiaları sonrasında BBC Türkçe bir haber yayımladı.  Makalede dile getirilen iddiada Afganlar için göçmen merkezleri kurulacağı öne sürüldü. Sözde haber, "Pakistan ve Türkiye'de göçmen merkezleri kurulacak" şeklinde veren İngiliz medyası BBC Türkçe üzerinden sosyal medyada gündem oluşturuldu.

BBC önce yalan haber yaptı sonra özür diledi

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKÇA YALANLADI

Konuyla ilgili ilk açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı oldu. Bakanlık, İngiltere'nin Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulması planının gerçeği yansıtmadığı belirterek  bir aydınlatma metni yayınladı.

YALAN HABER SONRASI ‘ÖZÜR’ AÇIKLAMASI

Yalan haber sonrası tepkiler alan BBC Türkçe, olayın yanlış anlaşılmasının ardından geri adım attı.
BBC Türkçe, tepkiler sonrası önce sosyal medyadaki yanlış haberinin paylaşımını sildi, daha sonra okuyucularından özür dileyerek bir özür metni yayınladı.
Özür metninde ise şu ifadeler yer verildi;
"Sorun bir atıf hatasından kaynaklanmıştır fakat BBC Türkçe'nin böyle hatalar yapmaması gerekir. Bu nedenle okuyucularımızdan / izleyicilerimizden özür dileriz."

BBC önce yalan haber yaptı sonra özür diledi

BAKAN VARANK’TAN TEPKİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Bakan Varank, Akşener'in tweet'ini paylaşıp "Kendi Cumhurbaşkanı'na inanmak yerine koltuk sevdasına taşeronluk yaptığın İngiliz BBC, tweet'ini silip özür diledi Meral Akşener. En azından BBC özür dileyip tweet'ini silecek erdeme sahip olduğunu gösterdi, sizde o da yok!" ifadeleriyle İYİ Parti Lideri'ne seslendi.

BBC önce yalan haber yaptı sonra özür diledi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...