Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2022 11:00

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den CHP ve İYİ Parti'ye 'Semra Güzel' göndermesi

Bu hafta Türkiye gündemi bir hayli hareketli. Bir yandan ekonomik sorunlarla mücadele edilirken diğer yandan HDP’li milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması oylanacak. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber’de Türkiye gündemine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den CHP ve İYİ Parti'ye 'Semra Güzel' göndermesi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,Emeklilikte Yaşa Takılanlar,HDP&tt2;li Semra Güzel fezleke

Türkiye’de hem ekonomik alanda hem de siyasette hareketli günler yaşanıyor. Bir yandan dövizdeki artış frenlenmeye çalışılırken diğer yandan asgari ücretlinin, memurun, emeklinin ekonomik zorluklar altında ezilmemesi için önemli adımlar atılıyor. Diğer taraftan uzun zamandır çözülmesini beklenen EYT sorunu gündemde. Ekonomide sorunlar çözülmeye çalışılırken HDP’li milletvekili Semra Güzel’in  dokunulmazlığı PKK’lı bir kişiyle fotoğraflarının ortaya çıkması nedeniyle oylanacak. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

CUMHUR İTTİFAKININ OYLARI ARTTI 

Türkiye’deki ekonomik tabloyu değerlendiren Destici, 2021’in dördüncü çeyreğinde dövizdeki anormal ve sebepsiz yükselişle pahalılaşmanın meydana geldiğini söyledi. Sorunun bugünde bir miktar devam ettiğini belirten Destici, “Kur Korumalı TL Mevduat Sistemine geçişle birlikte fiyatlarda düşüş yaşandı. Milletimizin halen Cumhur İttifakının ekonomik sorunları çözeceğine inancı tamdır. Anadolu, Cumhur İttifakının dışındaki partilerin sorunlarını çözeceğine inanmıyor. İnsanımızın bir kızgınlığı var, bir tepki olarak anketlerdeki oy oranlarına yansımıştı. Ancak Cumhur İttifakı halen 50 bandına yakın gözüküyor. 20 Aralık’ta Kur Korumalı TL Mevduat sistemine geçişten sonra oylarımız yükselmeye başladı. Elbette bir sıkıntı var, özellikle alt gelir gurubu ve sabit gelirliler büyük sıkıntı çekiyor” dedi. Halkın hükümetin politikalarını desteklediğini kaydeden Destici, ekonomiden alınan son karar ve gelişmelerle 2022’de Türkiye’nin cari açığının kapanacağını belirtti. 

EYT KANUNU 2022 SONUNDA ÇIKACAK, 2023’TE UYGULANACAK   

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) hak mağduriyeti yaşandığına inandığını kaydeden Destici, bununla ilgili kanun teklifi verdiklerini söyledi. Son anda kural değiştirmenin doğru olmadığını belirten Destici, geçmişte emeklilikte yaşa takılanlardan biri olduğunu ve mağduriyet yaşadığını söyledi. Konuyla ilgili Meclis’te kanunun çıkması dururumdan yaklaşık 1 milyona yakın kişinin hemen emekli olacağını ve bunun yıllık 36 milyar civarında bir maliyetinin olacağını vurgulayarak “2022 yılı içerisinde bu konunun çıkmasını ve 2023’te uygulanmasını bekliyorum” dedi. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den CHP ve İYİ Parti'ye 'Semra Güzel' göndermesi

CHP FEZLEKEYE “EVET” DEMEK ZORUNDA KALDI

HDP'li Semra Güzel'in bir terörist ile ortaya çıkan fotoğraflarını değerlendiren Destici, dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki fezleke süreciyle ilgili şunları söyledi:

“Fezleke bugün ya da yarın komisyonda görüşülecek. Akabinde Genel Kurula gelir. Cumhur İttifakı olarak dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması konusunda netiz. İYİ Parti ve CHP’de bu konuda evet oyu vereceklerini açıkladı. Bu siyaseten doğru bir harekettir. Muhalefet, meclisteki PKK ile ilişkili diğer milletvekilleri ile ilgili benzer tavrı gösterirse Türkiye’nin terörle mücadelesine büyük katkı vermiş olurlar. Milletimizin hassasiyeti karşısında İYİ Parti ve CHP evet demek zorunda kaldı. HDP’nin kapatılması konusunda da benzer tavrı bekliyoruz.” 

BENİ BOHEM VE SEKÜLER KESİM ELEŞTİRDİ 

Destici tartışmaya neden olan “Kasaptan et almıyorum, kuzu kesiyorum" sözlerine şöyle açıklık getirdi:

“Anadolu’da bir gelenektir hayvanın kışlık kesilmesi. Kilo kilo alınmaz, daha uygun fiyatlara hayvan alınır, kesilir.  Tavsiyede bulunmadım, ben hayatımı anlattım. Anadolu’da böyle yapılır, biz kalabalık aileyiz, kilo kilo et almayız. Bu eleştiriyi bohem ve seküler hayat yaşayanlar yaptı. Anadolu’daki insan bunu anladığı için eleştirmedi.  İyi niyetli olanlar anladılar.” 


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...