Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2014 10:31

BDP'li milletvekilleri tahliye talebinde bulundu

BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın avukatları, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunarak milletvekillerinin tahliyelerini istedi.

BDP'li milletvekilleri tahliye talebinde bulundu
bdp, vekiller, milletvekilleri, tahliye talebi,

Anayasa Mahkemesinin Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan hakkındaki ihlal kararı üzerine avukatları Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunarak milletvekilleri Yıldırım ve Ayhan'ın tahliyesini talep etti. Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 tutuklu milletvekili, avukatları aracılığıyla 31 Aralık'ta Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesi, BDP milletvekilleri Yıldırım ve Ayhan'ın tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali iddiasıyla yaptıkları başvuruları haklı bulması ve iki milletvekiline 3'er bin lira manevi tazminat ödenmesine karar vermesi üzerine milletvekillerinin avukatları Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.
Avukatlar başvuruda Anayasa Mahkemesinin kararını örnek göstererek 5 Ekim 2010 yılından bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu Milletvekili Ayhan ve 15 Şubat 2010 yılından bu yana "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan Mardin E Tipi Cezaevinde tutuklu Milletvekili Yıldırım'ın tahliyesini talep etti. Tutuklu milletvekillerinin, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'li Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine ilişkin verdiği kararı gerekçe göstererek, yaptıkları başvurular, yargılandıkları mahkemece "Anayasa Mahkemesinin bireysel başvuru hakkı sonucunda vermiş olduğu kararlar hangi dosya için verilmişse özel olarak o dosyanın tarafı hakkında sonuç doğurur" gerekçesiyle reddetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...