Tgrt Haber
07 Ocak 2014 14:44

BDP'li vekiller yemin etti

TBMM Genel Kurulu'nda, 4 BDP'li ve bir bağımsız milletvekili, yemin etti.

BDP'li vekiller yemin etti
BDP,Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, ardından Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şırnak milletvekilleri,BDP ve HDP milletvekilleri,

Genel Kurul, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Akşener. toplantı yeter sayısı olduğunu belirterek, gündeme geçilmeden önce and içmemiş milletvekillerini kürsüye davet etti.  Kürsüye ilk olarak BDPMardin Milletvekili Gülser Yıldırım, ardından Şanlıurfa Milletvekili  İbrahim Ayhan, Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, kürsüye gelerek and içti.Öte yandan, milletvekilleri Genel Kurul'a gelişte BDP ve HDP milletvekilleri tarafından alkışlandı. Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile AK Parti'den Mehmet Metiner,  Salih Fırat, Kasım Gülpınar,  CHP'den Sezgin Tanrıkulu, Aydın Ayaydın, Sinan Aygün ve Mustafa Balbay BDP sıralarına gidip milletvekillerine geçmiş olsun dileklerini ileterek kısa süre sohbet etti.AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ve bazı milletvekilleri, yemin ettikten sonra milletvekillerini kutladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...