Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2014 12:02

Bekaroğlu’nun CHP'de mescit önerisine istifa çağrısı

Mehmet Bekaroğlu’nun 'CHP din düşmanı değil' diyerek partiye mescit yaptırılacağına ilişkin demeci, partinin ulusalcı kanadında büyük tepkiyle karşılandı.

Bekaroğlu’nun CHP'de mescit önerisine istifa çağrısı
mehmet bekaroğlu, chp, mescit, ulusalcı kanad,

CHP'de mescid kavgası devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nun, CHP Genel Merkezi'ne mescit yaptıracağını açıklaması ortalığı karıştırdı. Bekaroğlu'na sert çıkan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, açtı ağzını yumdu gözünü.
''CHP PROGRAMINA AYKIRI, İSTİFA ET''
Mehmet Bekaroğlu'nu adeta topa tutan Yılmaz, istifaya da davet etti. CHP'nin geçmişte olduğunu gibi bugün de din istismarcılığına teslim olmayacağını söyleyen Dilek Akagün Yılmaz, Bekaroğlu'na şu sözlerle çıkıştı:
"CHP sizin gibi insanların din istirmarcılığına teslim olmadı bundan sonra da teslim olmaz size uygun çok parti var oralara gidin." CHP'nin Bekaroğlu gibi dini istismar edenlere kapılarını açtığı takdirde öz kitlesini kaybedeceğinin altını çizen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP, Bekaroğlu gibi dini istismar edenlere bu kadar kapıyı açarsa kendi öz kitlesini kaybeder. CHP programına aykırı davranan Bekaroğlu istifa etmeli."
"CHP DİN DÜŞMANI DEĞİL, KÜRT DÜŞMANI DEĞİL"
Öte yandan Bekaroğlu, ayrıca kamuoyunda CHP'yle ilgili yanlış algıların oluştuğunu savunarak, şöyle demişti: "CHP'nin din düşmanı bir parti olduğu yönünde kanı var. Ben bunun böyle olmadığını biliyorum. Bunu sabaha kadar anlatırım ancak önemli olan kamuoyunun bu algısını kırmaktır. CHP Kürt düşmanı bir parti olarak biliniyor. Kürtlerden gerçekten de oy alamıyoruz. Ben CHP'nin Kürt düşmanı olmadığını da biliyorum. Bir de CHP'lilerin insanlara tepeden bakan insanların partisi olarak ifade ediliyor. Bu algının da kırılması gerekiyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...