Tgrt Haber
22 Ocak 2014 20:33

Bekir Bozdağ'dan önemli açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adalet Bakanlığı'nın hakim ve savcıları değiştirme gibi bir görevi ve yetkisi yoktur.

Bekir Bozdağ'dan önemli açıklama
adalet bakanı, bekir bozdağ, hakim, savcı, görev, hsyk, tbmm, genel kurul,

HSYK'nın 1. Dairesi bu noktada yetkili ve görevli. Kurul Başkanı olarak Adalet Bakanı'nın buraya katılması söz konusu değildir” dedi. HSYK Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet milletvekillerinin sorularına sözlü cevap veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nın hakim ve savcıları değiştirme gibi bir yetkisi olmadığını söyledi. Bakan Bozdağ, “17 Aralık'ta süreci ile ilgili, soruşturmalar başladı, başlayan soruşturmaların üzerinin örtülmesi kesinlikle mümkün değildir. Bu soruşturmalar hukuk çerçevesinde işleyecektir ve sonuçta yargının ön gördüğü mekanizmalar çerçevesinde karara bağlanacaktır. Bizim arzu etiğimiz bunların hukukun gereklerine uygun olarak sürdürülmesi ve neticelendirilmesidir. Bunun dışında herhangi bir şey yoktur. Adalet Bakanlığı'nın hakim ve savcıları değiştirme gibi bir görevi ve yetkisi yoktur. HSYK'nın 1. Dairesi bu noktada yetkili ve görevli. Kurul Başkanı olarak Adalet Bakanı'nın buraya katılması söz konusu değildir” diye konuştu.
“SURİYE'DE TERÖR ÖRGÜTLERİNE ASLA YARDIM YAPILMAMIŞTIR”
Türkiye'nin her zaman Suriye'nin masum halkının yanında olduğunu belirten Bakan Bozdağ, “Türkiye'nin Suriye'de yaşanan insanlık dramı karşısında insanlar yaşamasından yana tavır koymasından doğal bir şey olamaz. Gerek El Kaide terör örgütü, gerek El Nusra terör örgütü veya başkaca terör örgütleri, adı ne olursa olsun, kim tarafından yapılandırılırsa yapılandırılsın Türkiye Cumhuriyeti Devleti de hükümeti de terörün ve terör örgütlerinin karşısındadır. El Kaide'nin ve diğer terör örgütlerinin karşısında alması gereken tavrı her daim almıştır, vermesi gereken mücadeleyi vermiştir, bundan sonra da verecektir. Birileri Türkiye'yi terör örgütlerine yardım ediyormuş gibi çabanın içine giriyorlarsa bunlar beyhude çabalardır. Böyle bir yardım asla yapılmamıştır, yapılması da söz konusu değildir. Türkiye masum Suriye halkının yanında olmuştur, bundan sonra olacaktır” şeklinde konuştu.
AMASYA'DA YÜRÜTÜLEN GİZLİ SORUŞTURMA
Bakan Bozdağ, Amasya'da yürütülen ve yaklaşık 31 kişinin gözaltında bulunduğu soruşturma ile ilgili olarak, “Amasya'da başlayan soruşturma ile ilgili detay bilgim yok. Orada yürüyen gizli bir soruşturma var. Şuanda bu soruşturmanın içinde kimler var, kaç kişi bunlarla ilgili tutanaklar nedir bende bir bilgi yok. Soruşturma hukukun içinde yürüyecek, mahkeme veya savcılık kararıyla bir noktaya gelecektir” ifadelerini kullandı.
“MİT BÖYLESİ BİR OLAYLA HİÇ KARŞILAŞMAMIŞTIR”
Adana'da aranmak istenilen TIR'larla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, “Adana'da arama yapılmak istenen TIR'la ile ilgili görüntülerden biz de rahatsızız. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir döneminde MİT böylesi bir olayla hiç karşılaşmamıştır. Bir ülke düşünün ki, kendi Milli İstihbarat Teşkilatı kendi ülkesinin içinde yasalarla verilmiş rutin görevlerini yapma noktasında böylesi bir muameleye maruz kalsın. Herkes söylüyor ‘devlet MİT'İN güvenliğini sağlayamaz mı, gerekli güvenlik tedbirlerini alamaz mı?' elbette gerekli güvenlik tedbirlerini alır, MİT'in vazifesini yasalara uygun şekilde yapmasını temin eder. Türkiye Cumhuriyeti buna da muktedirdir. Yasalar ne görev veriyorsa o görevler yapılıyor. Soruşturmalar ve diğer işlemlerde yasalarda nasıl tayin ediliyorsa usulü ona göre yapılması lazımdır. Kimsenin görevini engelleme gibi bir durum söz konusu değildir. MİT Kanunu'nun 26. Maddesi gayet açıktır, bu maddeyi çiğneyenlere karşı, bu madde ile alakalı yapılması gereken işlemler çok bellidir. O TIR'larla ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nin MİT'in yaptığı görevle alakalı dış dünyaya nasıl bir algı oluşturulmak istendiği ortadadır. Herkes hukuka uymalı, hukuku çiğnememelidir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...