Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Nisan 2014 16:31

Belediye başkanlığını kazananlar mazbatalarını alıyor

30 Mart Yerel Seçimlerinde belediye başkanlığını kazananlar mazbatalarını alıyor.

Belediye başkanlığını kazananlar mazbatalarını alıyor
belediye başkanları, mazbatalarını alıyor, mazbatalar, yerel seçimler, kazananlar

CHP'den Çanakkale Belediye Başkanı seçilen Ülgür Gökhan, mazbatasını aldı. CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, merkeze bağlı Kepez beldesinden CHP'den Belediye Başkanı seçilen Ömer Faruk Mutan ile Çanakkale Adliyesi'ne gelen Gökhan'a mazbatası Hakim Erdem Mirici tarafından verildi. Gökhan, adliye çıkışında toplanan vatandaş ve partililere yönelik konuşmasında, mazbatanın halkın olduğunu belirterek, "Sizlerin emekleriyle, Çanakkale halkının büyük desteğiyle bu mazbatayı aldık. Şimdi hedefimiz daha çağdaş ve yaşanılabilir bir kent  yapmak için mücadele etmek. Belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla sizlere verdiğimiz sözleri sonuna kadar yerine getireceğiz. Sizi pişman etmeyeceğiz, kefaletinizi yerine getireceğiz" diye konuştu.
BATMAN
Batman Belediye Başkanlığını kazanan BDP adayı Sabri Özdemir, Batman adliyesine gitti. İl Seçim Kurulu Başkanı Bekir Çağlar'dan mazbatasını alan Özdemir, daha sonra belediyeye geçerek, eski Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'den görevi devraldı. Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu bir seçim sürecinin ardından Batman halkının iradesiyle başkanlığa seçildiğini belirterek, "Birçok bedel ödemiş parti geleneğinden geldik. Ödediğimiz bedellere ve değerlerimize sahip çıkacağımızın sözünü vermek istiyorum. 2009 yerel seçimlerinde de Nejdet Atalay halkın iradesiyle başkanlığa seçilmişti. Tüm baskı ve yıldırma politikalarına rağmen halkımız tekrar iradesini özgür kimlikten yana kullandı" dedi.
GİRESUN
CHP'den Giresun Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Kerim Aksu, Giresun Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şafak Albayrak'tan mazbatasını aldı. Zor bir seçim dönemi geçtiğini ancak üsluplarının ve nezaketlerini bozmadıklarını dile getiren Aksu, şunları kaydetti: "5 yılımızı iyi değerlendirmişiz ki insanlar tekrar bize kredi verdiler 5 yıllık. İnşallah şehrimiz için hayırlı olur tabi. Destek olan olmayan herkesin belediye başkanı olacağımı herkesin bilmesini isterim. Çünkü geçtiğimiz 5 yılda da hiç kimseye siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde Giresun Belediye Başkanı olarak halkın belediye başkanı olarak görevime devam edeceğim. Vaat ettiğimiz projelerimiz var, ivedilikle onlara başlayacağız. İnşallah yine 5 yılımızı en iyi şekilde değerlendireceğiz."
ŞIRNAK
Şırnak Belediye Başkanlığını kazanan BDP adayı Serhat Kadırhan, Şırnak Adliyesine gitti. Kadırhan, İl Seçim Kurulu Başkanı Şaban Güven'den mazbatasını aldı. Güven, yaptığı açıklamada, Şırnak’ta yerel seçimlerde herhangi bir olayla karşılaşılmadığını ifade ederek, bundan dolayı tüm adaylara ve siyasi partilere teşekkür etti. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Güven, "İnşallah kazanan Şırnak olmuştur, Şırnak halkı kazanmıştır" dedi. Daha sonra belediyeye geçen Kadırhan'ı belediye binasında eski Belediye Başkan Vekilli Faik Saltan ve personel karşıladı. Kadırhan, ilk icraatlarının halk toplantısı olacağını kaydetti.
TUNCELİ
BDP'den Tunceli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Bul, görevine başladı. İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra belediye binasına gelen Bul, eski belediye başkanı Edibe Şahin, çalışanlar ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Daha sonra başkanlık makamına geçildi. Edibe Şahin, burada yaptığı açıklamada, kenti üçüncü dönemde de BDP'li belediye başkanlarının yöneteceğini ifade ederek, yapılanın devir teslim değil nöbet değişimi olduğunu söyledi.
ZONGULDAK
CHP'den Zonguldak Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat, belediye meclis üyeleri ve partililerle adliyeye gelerekr İlçe Seçim Kurulunda mazbatası teslim edildi. Akdemir, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın hür iradesinin düzgün şekilde sandığa yansıdığını söyledi. Bazı kişilerin kentin çok şey kaybettiği iddiasına da değinen Akdemir, "Hayır, ilimiz kaybetmedi. Zonguldak, çok şey kazandı. Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte izleyeceğiz. Yeni seçilen belediye meclis üyelerimiz donanımlı ve birikimli. Onlarla ve muhalif arkadaşlarımızla kardeşçe ve dostça ilimizi kalkındırmak adına güzel işlere imza atacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...