Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2019 23:08

Binali Yıldırım'dan 'sürücüsüz araçlar' müjdesi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir de Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasındaki yolda otonom sürücüsüz araçlar koyacağız. Şu andakiler 18 metre uzunluğunda 24 metreye çıkacak. Otobüsler birbiriyle iletişim halinde hareket edecek. Bu şekilde kapasiteyi yüzde 50 attıracağız. Böyle uzun vadede değil görevimin ilk 1 yıllık döneminde metrobüsle seyahat etmek problem olmayacak." dedi.

Binali Yıldırım'dan 'sürücüsüz araçlar' müjdesi
binali yıldırım,

Yıldırım, Best FM ve Show Radyo ortak yayınında soruları yanıtladı.
Binali Yıldırım bir soru üzerine, ulaşımda kullanılan  İstanbulkart'larda yeterli ücret olmayınca geçiş hakkı verilmemesi nedeniyle  vatandaşların rencide olmasını düzelteceklerini belirterek, "Bu eski moda  yöneticilerden kaynaklanıyor. Teknoloji gelişti artık. Kredi kartlarında açık  hesap çalışma var. İlla 50 kuruş azaldı karşılığı yok diye vatandaşa eziyet  etmenin anlamı yok. Kaçmıyor, her ay karta yükleme yapıyor. Küçük hesapları  kenara bırakmak lazım. Bu memurların soruşturma korkusuyla yapmadıkları,  çıktılarının vatandaş açısından çok ağır olduğu bir şey bunları kaldıracağız."  dedi.
Metrobüslerdeki yoğunluk hakkındaki şikayetlere değinen Yıldırım,  şunları söyledi:
"Metrobüs sistemi şu anda kapasitesinin 2 kat üzerinde çalışıyor.  Çözümümüz belli. Gebze-Halkalı banliyö hattını açtık, otomatik olarak 50 bin kişi  azaldı. Mahmutbey metrosu bu sene sonunda devreye giriyor. Metrobüsle aynı  güzergah bunu yaptığımız zaman metrobüsün yükü en az yüzde 40 azalıyor. Bir de  Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasındaki yolda otonom sürücüsüz araçlar koyacağız. Şu  andakiler 18 metre uzunluğunda 24 metreye çıkacak. Otobüsler birbiriyle iletişim  halinde hareket edecek. Bu şekilde kapasiteyi yüzde 50 attıracağız. Böyle uzun  vadede değil görevimin ilk 1 yıllık döneminde metrobüsle seyahat etmek problem  olmayacak."

Şehir içi trafiği çözüm projelerine değinen Yıldırım, lojistik  merkezlerini şehrin dışına doğru taşıyarak, gündüz saatlerinde AVM'lere yük  taşıyan kamyonların giremeyeceğini söyledi.

Üniversite okusun ya da okumasın her öğrencinin indirimli ulaşım  hakkına sahip olacağını anlatan Yıldırım, her üniversitenin içine öğrenciler için  çamaşır yıkama ve kurutma merkezleri kuracaklarını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...