Tgrt Haber
04 Ekim 2021 16:19

Bir tosuncuk vakası da CHP'de çıktı: 1 milyar TL toplayıp ortadan kayboldu

CHP'de 'tosuncuk' vurgununu andıran bir dolandırıcılık krizi yaşanıyor. Daha önce CHP'den milletvekili, belediye başkanı ve ilçe başkanı adayı olan Saim Diken'in partililerden 1 milyar lira toplayıp ABD'ye kaçtığı ve burada şirket kurduğu iddia edildi.

Bir tosuncuk vakası da CHP'de çıktı: 1 milyar TL toplayıp ortadan kayboldu
CHP,,TOSUNCUK,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çiftlikbank vurgunuyla binlerce kişiyi dolandıran 'tosuncuk' olayının benzeri bir olayla çalkalanıyor. 

CHP'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı, 2019 yılında Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı, 2020 yılında ise Eyüpsultan İlçe Başkan Adayı olan Saim Diken hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya göre Diken, CHP'lilerden yaklaşık 1 milyar TL toplayıp bu paralarla yurt dışına kaçtı.

ABD'DE ŞİRKET KURDU İDDİASI

Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleştiği ve burada şirket kurduğu öne sürülen Saim Diken'in sosyal medya hesaplarını kapatarak kendisine ulaşılmasını engellediği öğrenildi. Yaşanan olay siyasetin gündemine bomba gibi düştü.

Diken'in seçim çalışmalarında kullanmak amacıyla para topladığı kişiler arasında bazı milletvekillleri, il başkanları ve yardımcıları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti üyesi müteahhitlerin yer aldığı ileri sürüldü.

Bir tosuncuk vakası da CHP'de çıktı: 1 milyar TL toplayıp ortadan kayboldu

SEÇİMLERDEKİ BAŞARISIZLIĞI DİKKAT ÇEKİYOR

CHP teşkilatlarında aktif şekilde görev alan isimlerden biri olan Saim Diken'in aday olduğu seçimlerin tümünde başarısız olması dikkat çekti. Son olarak 2020 yılında CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Adayı olan Diken, 150 oy aldığı seçimi 7 oy farkla Doğan Sarıtaş'a kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...