Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2021 21:42

Bolu Belediye Başkanı'nın 'ırkçı' düzenlemesi Meclis'ten geçti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın gündeme getirdiği ve kamuoyunda tartışmalara neden olan yabancılara pahalı su ile zamlı nikah tarifesi Meclis gündemine taşındı. Bolu Belediyesi Meclisinde bütçe görüşmelerinde, yabancıların yabancılarla evlenmesi halinde ödeyecekleri nikah ücreti 100 bin lira, suyun metreküpü ise yabancılar için 2,5 dolar olarak belirlendi.

Bolu Belediye Başkanı'nın 'ırkçı' düzenlemesi Meclis'ten geçti
Bolu,Tanju Özcan,nikah ücreti,su tarifesi,yabancı uyruklu

Göreve geldikten sonra yabancı uyruklu kişilere yapılan yardımları kesen ve işyeri açma ruhsatı vermeyen Bolu Belediye Başkanı Özcan, yabancı uyruklu kişilerin su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapılmasını gündeme getireceğini açıklamıştı. Açıklamaları nedeniyle kamuoyundan tepki alan Özcan, aradan geçen birkaç ayın ardından yabancı uyruklular için nikah ücretlerinde zam yapılacağını söylerek tartışmaları yeniden alevlendirmişti. Bolu Belediye Meclisi'ne gelen iki tartışmalı önerge Cumhur İttifakı grubunun ret oylarına karşın Millet İttifakı grubunun kabul oyları ile kabul edildi.

FİYAT-TARİFE CETVELİ KABUL EDİLDİ

Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Toplantısı Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere 10 kat daha pahalı su ücreti ile yabancı uyrukluların nikah ücretleri konusunda önceki toplantılarda gündeme getirdiği maddeler de kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde kabul edilen Fiyat-Tarife Cetveli'nde yabancı uyruklu kişilerin Bolu Belediyesine başvurarak evlenmesi halinde nikah ücreti 100 bin lira, suyun metreküpü ise 2,5 dolar olarak belirlendi.

Fiyat-Tarife Cetveli, Cumhur İttifakı grubunun ret oylarına karşın Millet İttifakı grubunun kabul oyları ile kabul edildi.

TÜM YABANCILARI KAPSAMIYOR

Başkan Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce gündeme getirdiği iki konunun Mecliste kabul edildiğini kaydetti.

Yabancı uyruklu vatandaşların nikah ve su ücreti fiyatlandırmasına ilişkin Özcan, şöyle konuştu:

İki yabancının Bolu'da, belediyemize başvurarak evlenmesi halinde nikah ücretini 100 bin lira olarak belirledik. Oy çokluğu ile aldık bu kararı.

İkinci konu da 4658 sayılı yasa kapsamında Türkiye'de oturma izni almış olan yabancıların su ücretlerinin 2,5 dolar üzerinden hesaplanarak tahsil edilmesi ile ilgili bir konu. Bu tüm yabancıları kapsamıyor. 4658 sayılı yasa kapsamında oturma izni almış olanları kapsıyor.

Cenevre Sözleşmesine göre mülteci veya göçmen statüsünde olanları ve Birleşmiş Milletlerin geçici koruma altındaki sığınmacı sınıfını kapsamıyor. Yani Bolu'da oturma izni almış olanları kapsıyor.

Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin suyun metreküpüne 2,5 dolar ödeyeceğini yineleyen Özcan, "Bugünün kuru ile normal su tarifesinden 11 kat fazla.

Özcan, yabancı uyruklu kişilerden suyu dolar olarak değil ödeme yapılacağı günün dolar kuru üzerinden Türk lirası olarak tahsil edeceklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...