Tgrt Haber
22 Ocak 2022 10:20

Boris Johnson'dan sonra Nayib Bukele de! Hikayesi Osmanlı'ya kadar uzanıyor

Ankara’da bir dizi resmi temaslarda bulunan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye’de bir hayli ilgi odağı oldu. Türk halkının sevgisini kazanan Bukele’nin “El Turco” lakabının ise Osmanlı’ya kadar uzanan hayli ilginç bir hikayesi bulunuyor.

Boris Johnson'dan sonra Nayib Bukele de! Hikayesi Osmanlı'ya kadar uzanıyor
Devlet Başkanı Nayib Bukele,El Turco,Recep Tayyip Erdoğan

El Salvador'un 41 yaşındaki Devlet Başkanı Nayib Bukele, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Bukele, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bukele arasında yapılan görüşmede, Türkiye ve El Salvador arasındaki ikili ilişkilerin bütün yanlarıyla değerlendirildi ve ilişkilerin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

PAYLAŞIMI TÜRKİYE’DE GÜNDEM OLDU

Nayib Bukele, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde yapılan karşılama merasimi sırasında tören mangasını selamladığı anları sosyal medya hesabından paylaşması Türkiye’de gündem oldu. O anları Bukele, “Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben!” sözleriyle paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salvador Devlet Başkanı Bukele’nin ziyaretinden memnun olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu tarihi ziyaretin Türkiye - El Salvador ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Değerli dostumun bugünkü ziyaretini ezber bozan nitelikteki bu politikalarının yansıması olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salvador’un Başkenti San Salvador’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği açılması konusunda talimat verdiğini ve diplomatik misyonun inşası tamamlandığında açılış sebebiyle El Salvador'a iade-i ziyaret gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Boris Johnson'dan sonra Nayib Bukele de! Hikayesi Osmanlı'ya kadar uzanıyor

 “EL TURCO” LAKABI NEREDEN GELİYOR?

Tam adı Nayib Armando Bukele Ortez olan 41 yaşındaki Başkan, ülkesi El Salvador'da aldığı kararlarla dünya genelinde adından söz ettiriyor. Bukele, El Salvador’da uzun yıllar iş adamı olarak hayatını sürdürdü. Daha sonra siyasete atılan Bukele, 2015 yılından 2018 yılına kadar ülkenin başkenti olan San Salvador'da belediye başkanlığı yaptı. 3 Şubat 2019'da gerçekleşen seçim sonucunda El Salvador'un yeni başkanı olarak seçildi. Nayib Bukele, Latin Amerika’da sıkça duyulan bir lakaba sahip. “El Turco” olarak bilinen 41 yaşındaki başkan bu lakabı ailesinin kökenlerinin Osmanlı’ya dayanmasından alıyor. Bukele’nin atalarının Filistin’den Latin Amerika topraklarına göçtüğü biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...