Tgrt Haber
09 Kasım 2021 10:28

Bosna Hersek’teki krize kritik müdahale: Türkiye’ye geliyorlar

Bosna Hersek’te artan gerilime Türkiye’nin müdahalesi sürüyor. Bakir İzzetbegoviç’i kabulüyle başlayan diplomasi trafiğini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak, Sırp ve Hırvat üyeleriyle görüşecek.

Bosna Hersek’teki krize kritik müdahale: Türkiye’ye geliyorlar
bosna hersek,erdoğan,türkiye,balkanlar,savaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Türkiye’deki Boşnak sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etmişti. Erdoğan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin bundan sonra çok daha güçlü ve farklı bir şekilde Boşnakların yanında yer almaya devam edeceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bosna Hersek’te gerilimin artması üzerine Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Bakir İzzetbegoviç’i kabulüyle başlayan diplomasi trafiği devam edecek.

ERDOĞAN’DAN BALKAN DİPLOMASİSİ

Balkanlar konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu kapsamda önümüzdeki günlerde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Şefik Caferovic, Sırp üyesi Milorad Dodik ve Hırvat üyesi Zeljko Komsic ile bir araya gelmesi bekleniyor. Söz konusu isimlerle yapacağı görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlarda barış ve istikrarın sağlanması ve korunması konusunda istişareler gerçekleştirecek.

Öte yandan geçtiğimiz eylül ayında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vahdettin Köşkü’nde bir araya gelmişti.

“AVRUPA’YA GEREK YOK, BU İŞİ TÜRKİYE YAPSIN”

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu da “Dodik de diyor ki: ‘Avrupa’ya gerek yok, Türkiye bu işi yapsın.’ Niye? Biz objektif yaklaşıyoruz. Niye? Buranın barışı, istikrarı için çaba sarf ediyoruz, ekonomik kalkınması için çok çaba sarf ediyoruz, yardım ediyoruz” demişti.

Balkanlardaki gerilimin azaltılması konusunda önümüzdeki dönemde Türkiye, önemli bir rol oynayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...