Tgrt Haber
27 Şubat 2018 15:15

Bozdağ: Çekya'nın kararı teröre destektir

Hükümetten teröristbaşı Salih Müslim'in serbest bırakılmasıyla ilgili ilk açıklama.

Bozdağ: Çekya'nın kararı teröre destektir
bekir bozdağ,çekya

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, teröristbaşı Salih Müslüm'ün serbest bırakılmasıyla ilgili, "Bu tür kararlar hukukla izah edilemeyecek çok net siyasal kararlardır. Türkiye'ye karşı yapılan terör faaliyetlerine destek kararıdır. Bizim için de şaşırtıcı bir karar değildir. Hukuka uyulsaydı iade edilmek üzere geçici tutuklanmasına karar verilirdi." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, terörist Salih Müslüm'ün serbest bırakılmasıyla ilgili karara tepki göstererek, "Verilen karar uluslararası hukuka aykırı. Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek" dedi.

Terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün serbest bırakılması kararına Türkiye'den ilk tepki geldi.

Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ şunları söyledi:

"Verilen karar uluslararası hukuka aykırı. Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek. Bu karar teröre çok net destek kararıdır. Bu tür kararlar hukukla izah edilemeyecek çok net siyasal kararlardır. Türkiye'ye karşı yapılan terör faaliyetlerine destek kararıdır. Bizim için de şaşırtıcı bir karar değildir. Hukuka uyulsaydı iade edilmek üzere geçici tutuklanmasına karar verilirdi. Hukuk var ama hukuka uyan yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...