Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Nisan 2014 15:55

Bozdağ, 'HSYK düzenlemesi Anayasa'ya uygundur'

Bozdağ, 'Yaptığımız düzenleme Anayasa'ya uygundur. Karara uyacağız ancak bugüne kadarki değişiklikler geriye yürümez, uygulamalar geçerli' dedi.

Bozdağ, 'HSYK düzenlemesi Anayasa'ya uygundur'
bekir bozdağ, hsyk düzenlemesi, anayasa,

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin HSYK ile ilgili kanuna verdiği kısmi iptale ilişkin, "Yaptığımız düzenleme, Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak elbetteki iptal kararına uyacağız" dedi. Bozdağ,  "Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez, Bugüne kadar yapılmış değişikliklerin geriye dönük ihyası mümkün değildir yapılmış uygulamalar geçerlidir" diye konuştu. Bekir Bozdağ, "Anayasa Mahkemesinin bu dava konu gündeminde olmamasına rağmen gündeminde değişiklik yaparak öne aldığını görüyoruz. Belli ki bugüne kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı ve mahkemeyi bu işi gündeme almaya zorlayan bir şey yoktu ama öyle anlaşılıyor ki sayın Başkanımıza ivedi olarak bu konuyu gündeme almasını gerekli kılan başka şeyler oldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...