Tgrt Haber
28 Ekim 2014 09:05

Bozdağ, 'HSYK seçimleri demokratik şekilde gerçekleşti'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK'ya üye seçimlerinin milletin gözü önünde demokratik seçimler olduğunu belirterek 'Seçimlerin sıhhati konusunda kimsenin itirazı yok sonuçlar kesinleşti' dedi.

Bozdağ, 'HSYK seçimleri demokratik şekilde gerçekleşti'
bekir bozdağ,hsyk,seçimler,

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) HSYK Genel Kurul Toplantısı'nda, yeni seçilen üyelerle bir araya geldi.Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Bozdağ,  HSYK üyelikleri için Yargıtay, Danıştay, Adalet Akademisi, adli ve idari yargı hakim ve savcıları tarafından yapılan seçimlerin tamamlandığını, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 4 üye seçtiğini anımsattı.
Böylece kurulun bütün üyelerinin tamamlandığını belirten Bozdağ, "Yapılan seçimler sonucunda demokratik meşruiyeti oldukça yüksek, çoğulcu bir kurul yapısı oluştu. Kurul üyeleri dün HSYK'ya gelerek kayıtlarını yaptırdılar. Bugün de olağanüstü bir toplantıyla kurul üyelerinin hangi dairede çalışacakları, daire başkanlıkları ve başkanvekilliğine ilişkin seçimler yapılacaktır. Bunlar yasa gereği yapılması gereken işlerdir. Bugün ilk toplantı. Bu ilk toplantıda seçim işleri yasaya uygun şekilde tamamlanacaktır" diye konuştu
Yeni kurulun ülkeye, yargı camiasına hayırlı olmasını dileyen Bozdağ, yeni üyelerin 4 yıl görev yapacağını, bu süre içinde hukukun üstünlüğüne, yargının tarafsız ve bağımsız biçimde görev yapmasına hizmet edeceklerini kaydetti.Bozdağ, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurulun yapısının tarafsız olmadığı yönündeki eleştirilerini hatırlatması üzerine, kurulun yapısının seçimlerle oluştuğunu hatırlattı.
"Kimsenin itirazı yok"
HSYK'nın yeni üyelerinin seçimle belirlendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Anayasa ve yasalardan aldığı yetkiyle 4 üyeyi atadığını söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:"Bakıldığı zaman seçimler milletin gözü önünde olan demokratik seçimler. Seçimlerin sıhhati konusunda kimsenin eleştirisi, itirazı yok ve sonuçlar kesinleşmiştir. Bütün bunlar milletin gözü önünde olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın atamaları da Anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılmış atamalardır. Hiç kimse bu atamaların Anayasa ve yasaya aykırı olduğunu iddia edemez. Kurulun üye yapısı içerisinde gönül arzu ediyordu ki kürsüden, Yargıtay, Danıştay, Adalet Akademisinden yapılan seçimlerde kadın üyeler çoğunlukta olsun ancak seçimlerde böyle bir sonuç ortaya çıkmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız da öyle zannediyorum ki buradaki kadın eksikliğini görerek 2 kadın üye atamıştır. Bunların tamamı yasal, meşru ve doğru atamalardır. Sayın Kılıçdaroğlu, buradaki demokratik meşruiyetin yüksekliğine ve çoğulculuğa baktığı zaman eleştirisinin haksız olduğunu kendisi de görecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...