Tgrt Haber
25 Nisan 2014 16:07

Bozdağ, 'Siyasi polemiklerle dolu bir konuşma oldu'

Adalet Bakanı Bozdağ, Haşim Kılıç'ın sözleri'ne ilişkin, 'Hukuki nosyonu zayıf, siyasi polemiklerle dolu bir konuşma oldu' dedi.

Bozdağ, 'Siyasi polemiklerle dolu bir konuşma oldu'
bekir bozdağ,haşim kılıç,açıklama,polemik,

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Başkanı Haşim Kılıç'ın sözleri'ne ilişkin, "Toplantıya davet ettiği konukların huzurunda mahkemeninin nezaketine yakışmayacak bir üslup içinde konuşmuştur. Hukuki nosyonu zayıf, siyasi polemiklerle dolu bir konuşma oldu." dedi.Bozdağ, "AYM Başkanı'nın açıklamaları gösteriyor ki Türkiye'nin yeni bir muhalefeti olmuştur. Muhalefet partileri boşluğu dolduramamıştır. AYM Başkanı bu boşluğu doldurmaya niyetlenmiş görükmektedir. Muhalefet partileri için hayırlı olsun." şeklinde konuştu.Bakan Bozdağ, "Yasama yetkisi, TBMM'ye aittir, bu yetki devredilemez. AYM Başkanı dahil hiç kimse bu yetki ve görevi sorgulayamaz ve hafife alamaz. Yürütme ve yargı organları, TBMM'nin yaptığı anayasa ve yasalara uymak ve bunları uygulamakla görevlidir. Türkiye'de hiçbir kişi, makam veya mevki, TBMM'nin üzerinde değildir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...