Tgrt Haber
15 Haziran 2020 15:45

'Bu yardımı hiç unutmayacağız' demişti, İtalyan bakan Türkiye'ye geliyor

İtalya Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Luigi Di Maio'nun, 17 Haziran Çarşamba günü Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi. Geçtiğimiz aylarda Türkiye, İtalya'ya salgınla mücadele kapsamında yardımda bulunduğunda Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio teşekkür edip 'Bu yardımı hiç unutmayacağız' demişti.

'Bu yardımı hiç unutmayacağız' demişti, İtalyan bakan Türkiye'ye geliyor
italya

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Di Maio'nun, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetine icabetle 17 Haziran'da Türkiye'yi ikinci kez ziyaret edeceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüşmelerde, Türkiye-İtalya ilişkileri ve Avrupa Birliği üyelik sürecimiz ele alınacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacaktır."

Twiter hesabından özel teşekkür etmişti

Bakan, Twitter'dan 'Bugün, Türkiye'den İtalya'ya karşı büyük bir dayanışma jesti geldi. Birçok ülkeden aldığımız dayanışma. Ve minnettarız.' deyip Türkiye'ye teşekkürleri sunmuştu:

'Bu yardımı hiç unutmayacağız' demişti, İtalyan bakan Türkiye'ye geliyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...