Tgrt Haber
24 Mart 2014 22:20

Bülent Arınç 'bizim şiddetle işimiz yok'

Başbakan Yardımcısı Arınç 'Herkes bu seçimde birleşmiş olabilir. Menfi propaganda yapıyor olabilirler. Bize karşı şiddet kullanıyor olabilirler. Bizim şiddetle işimiz yok' dedi.

Bülent Arınç 'bizim şiddetle işimiz yok'
Bülent Arınç, bdp, ak parti, Partiler haberleri, Partiler,

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "BDP'nin oyu da AK Parti'nin oyu da eşittir ve bizim için namustur. Bizim için değerlidir. Ne onların bir tek oyuna tenezül ederiz ne bizden bir oyun da heba edilmesine rıza gösteririz. Herkes elini vicdanına koyar, anasının ak sütü gibi istediği partiye oy kullanır. Tehdit, şantaj, edepsizlik, taş atmak, küfür etmek bunların hiçbirisini kabul etmeyiz" dedi.
Cumhuriyet Caddesi'nde AK Parti seçim koordinasyon merkezini ziyaret ederek, partililerle bir araya gelen Arınç, elini öpen bir çocuğa kalem hediye etti.
Arınç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan'ın ayrım yapmadan kente hizmet ettiğini, birçok yatırımı gerçekleştirdiğini söyledi.
Gittikleri yerlerde, seçimlerin önemini anlattıklarını belirten Arınç, "Sizler şüphesiz AK Partili'siniz. Herkesten AK Parti'ye destek istiyoruz. Çünkü bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Ne kadar gücümüz kudretli olursa hizmetimiz de o kadar büyük olacaktır diye düşünüyoruz. Birlikte bir kuvvetiz, görüyorsunuz bir eksiğimiz olmadan sizlerin huzurunuzdayız. Pek çok meclis üyesi arkadaşımız var, genel meclis üyesi arkadaşımız var. Birlikte yola çıktık, Allah'ın izniyle başaracağız" diye konuştu.
Başkan adayı Hasan Arslan'ın dürüstlüğünden emin olduklarını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:
"Ağrı'nın değerli bir evladı. Halkı onu seviyor, o da halkını seviyor. Genel merkezimiz tekrar kendilerini aday gösterdiler. Yememiş, çalmamış, çırpmamış, koşmuş hizmet etmiş. Ağrı, 5 yıl öncesine göre şu konutlara, yollara, yeşil alanlara, kentsel dönüşüme baktığımızda çok büyük bir mesafe almış. Bize göre başarılı bir arkadaşımız o yüzden tekrar aday olmasında fayda vardır diye düşünüldü. Elbette her insanın bir eksiği olur fazlası olur, eleştirilecek bir tarafı vardır ama bizim insanımızdır, başarılıdır, gayretlidir ve inşallah bu sefer daha yüksek bir oyla kazanacak. Kolları zaten sıvamış, gece gündüz demeden Ağrımıza hizmet edecektir. Biz Hasan beye güveniyoruz."
"Biz her yerdeyiz. Biz iktidar partisiyiz. Hamd olsun milletimiz bize yüzde 50 vermiş, hükümetimizin başında çok şükür çok değerli bir Başbakanımız var. Halkın sevgilisi ve kahramanı. Çok iyi milletvekillerimiz var" diye konuşan Arınç, "El ele vermiş çalışıyoruz, yoksa bu yollar, havaalanları nasıl yapılırdı, bu üniversiteler nasıl kurulurdu, bu hastaneler, bu doktorlar nereden gelirdi? Hepsini biz yaptık ve daha yapacaklarımız da var. Çok şükür 11 sene öncesine baktığımız zaman 20 sene öncesine baktığımız zaman, 30 sene öncesine baktığımız zaman hiç bir şey yoktu. 10 yıldan beri çok şey var" dedi.
Sadece Ağrı'ya değil, 81 şehre üniversite kazandırdıklarını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
"Şırnak'ta, Hakkari'de, Iğdır'da üniversite var. 10 sene evvel Şırnak'ta üniversite olacak diye biri söylese adamı tımarhaneye götürürlerdi. Hakkari'de üniversite kurulacak denilse adam rüyasında görse inanmazdı. Her birinin 5 bin 10 bin öğrencisi var. Bütün meslek liselerini açtık, imam hatiplerin sayıları çoğaldı. Kuran kurslarının önünü kapatılmıştı. Eskiden Ağrı'da, 7-8 Kuran kursu vardı bugün 88 kurs var. Binlerce imam hatip talebemiz var. Başörtü meselesini çözdük. İsteyen, istediği gibi başını örtüyor. Üniversiteye gidiyor, kamuda başörtüsü meselesini çözdük. Mecliste de başörtüsü serbest şu anda da 5 kadın milletvekilimiz kardeşlerimizi temsilen gayet güzel bir şekilde parlamenterlik yapıyor.
11 sene evvel yoktu bunlar. Merve Kavakçı, 1999'da seçildiği zaman meclisten kovalamışlardı, 'dışarı dışarı' diye yuhalamışlardı. Yemin bile ettirmemişlerdi, vatandaşlıktan attılar. Milletvekilliği hakkını elinden aldılar. Niye? Sen parlamentoya başörtüyle girdin diye. Şimdi öyle bir şey var mı? Allah'ın izniyle bunu hükümetimiz yaptı. Bunu neyle başardık? Rabbim nasip etti, sizlerde bize destek oldunuz. Ağrı bize yüzde 50 referandumlarda 90'nın üstünde destek verdi başardık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...