Tgrt Haber
26 Nisan 2014 12:59

Bülent Arınç'tan hükümeti hedef alan Haşim Kılıç'a tepki

Arınç, AYM Başkanı Kılıç'ın sözlerine ilişkin, 'Bazı cümleler var ki doğrudan Sayın Başbakanımızı, hükümetimizi hedef alan cümlelerdir' dedi.

Bülent Arınç'tan hükümeti hedef alan Haşim Kılıç'a tepki
bülent arınç, aym başkanı, haşim kılıç, arınç'tan haşim Kılıç'a tepki, arınç'tan haşim kılınç açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç: (AYM Başkanı Kılıç'ın sözleri) "Hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanımızı ayrı tutarsak, Başbakanımızı, bakanları hedef alan bir konuşma yapmasını ve ağır eleştirilerde bulunmasını, hatta saygısızlık içerecek cümleler kullanmasını doğrusu bildiğim ve tanıdığım Sayın Haşim Kılıç'a yakıştıramadırm. Burası bir yüksek yargı kurumudur ve her şeyin üstünde tartışılmaması, siyasetle karşı karşıya gelmemesi, birbirlerini hedef almaması, siyasetçilerin yapacağı veya sivil kişilerin yapacağı eleştiriler olursa bunları da mahkeme olarak yargı kapsamı içerisinde değerlendirmesi gerekirdi. Ama kullanılan bazı cümleler var ki o cümleler doğrudan Sayın Başbakanımızı, Hükümetimizi hedef alan cümlelerdir, biz bunlara müstahak değiliz" dedi.
Arınç, "Bence o Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatıyla değil egosu incinmiş ve siyaset tarafından örselendiği için buna tepki göstermek isteyen bir kişi olarak konuşmasını yapmıştır. Ben bu gidişattan dönmesini tavsiye ederim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...