Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2014 21:07

Bülent Arınç’tan önemli açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'in 'AK Parti giderse gelecek hiçbir hükümet 3 ay bile maaş ödeyemez' açıklaması kafaları karıştırdı.

Bülent Arınç’tan önemli açıklama
Bülent Arınç , maaş,Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ak parti, akp,

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Osmangazi İlçe Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Wall Street Journal’ın haberine göre Arınç şunları söyledi: "Akılları da buna ermez. 40 kilometreye verecek 400 trilyon lirayı da bulamazlar. Bildiğim için söylüyorum. Biz şu kadar milyon çalışana şu kadar daha fazla milyon emekliye her ay maaş ödüyoruz. Her sene enflasyonun üzerinde zam yapıyoruz onlara. AK Parti giderse gelecek hiçbir hükümet 3 ay bile maaş ödeyemez. Bildiğim için söylüyorum. Türkiye'de milli geliri 2 bin dolardan 11 bin 500 dolara çıkardık. 2023'te 25 bin dolar olacak. Gittiğimiz zaman hiçbir hükümet, milli geliri artıramaz. Merkez Bankası rezervlerini 25 milyar dolardan aldık, 85 milyar dolara çıkardık. Doların ateşi artıyor, Merkez Bankası bir saat içinde 3 milyar doları çıkarıyor piyasaya, bozduruyor, ateşi söndürmek için. İcabında 50 milyar dolar çıkartırız, paramız var ama piyasanın kendi şartları içinde bu ateşi söndürmesini bekliyoruz. Gayrisafi milli geliri 230 milyar dolardan aldık, şimdi 1 trilyon dolara doğru gidiyor. Biz gidelim, her şey tersine döner. Bunlar ekonomi bilmiyorlar, bunlar bir ülke nasıl yönetilir bilmiyorlar."
"Dimdik ayakta kaldık"
Arınç, AK Parti'nin pek çok siyasi oyunla karşılaştığını, bir taraftan da cuntacıların, darbecilerin hükümeti düşürmek için hesap yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Allah'ın hesabı vardı. Allah'ın hesabı bütün tuzaklardan, hesaplardan çok daha güçlü, çok daha müessirdi. Dimdik ayakta kaldık, yere düşmedik, kapaklanmadık. Daha neler gördük neler ama bugün dimdik ayaktayız. Şimdi bu hükümeti yolsuzluk, suistimal iddialarıyla lekelemeye çalışıyorlar. Geçmişte de siyasetçiler için böyle iddialar oldu. Yargılanıp mahkum olanlar oldu. İsmail Özdağlar gibi. Yargılanıp beraat edenler oldu. AK Parti içinden de yanlış yapanlar olabilir. Hiçbirimiz, 'Sütten çıkmış ak kaşıktır' diyerek, 'Bu böyle bir şey yapmaz ha', bunun teminatını veremeyiz. Her zaman söylediğim bir söz var; bizim imtihanımız çok güçlü olur, çok da zor olur. Bazen, afedersiniz, bizim imtihanımız çoğu zaman kötü ilişkilerden veya paradan, mevkiden, menfaatten olur. Hepsinde başarılı oluruz da bu konularda zayıf tarafımızdan bizi vurabilirler, biz o zaman ne deriz? 'Bizim partimiz, ana gövdemiz sapasağlamdır. Yanlış yapan varsa hesabını verir, iddialar ve iftiralar yanlışsa Allah da onların hesabını görür. O yüzden şu son imtihandan da güçlenerek çıkacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...