Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2021 00:08

Bülent Turan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi: Ne demek FETÖ'nün tüm iltisaklılarını geri alacağız?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KHK’lılar ile ilgili sözlerine çok sert tepki gösterdi. Turan, “Ne demek FETÖ'nün tüm iltisaklılarını geri alacağız?" dedi.

Bülent Turan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi: Ne demek FETÖ'nün tüm iltisaklılarını geri alacağız?
Bülent Turan,KHK,AK Parti,Kemal Kılıçdaroğlu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Çanakkale’de katıldığı bir açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Törende katılımcılara hitap eden Turan, bir insanın, teröre karşı çıktığında, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açıldığında, doğal gaz bulunduğunda iktidar yanlısı olarak görünmeyeceğini söyledi.

"Siyasi kavga, muhalefet kavgası bunlar baş tacı. Polemik, tartışma tabii ki olacak ama esas derdimiz bizim ortak meselelerimizde bir araya gelmeyi başarmak olmalı." değerlendirmesinde bulunan Turan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

FETÖ'nün, AK Parti'ye, MHP'ye karşı değil tüm Türkiye'ye darbe girişiminde bulunduğunu belirten Turan şöyle devam etti:

“MUHALEFET İLE İHANET ARASINDAN ÇOK İNCE BİR ÇİZGİ KALDI”

"Bir insan, 'Bizim komşumuz PYD olsun' diyebilir mi? FETÖ ile ilgili meselelerde tüm Türkiye'de problem, sorun varken 'Tüm KHK’lıları geri alacağız' diyebilir mi? Sen, olmaz ama iktidar değişse teröre karşı olmaktan, terörle mücadeleden vaz mı geçeceksin? Ne demek FETÖ'nün tüm iltisaklılarını geri alacağız? Eksik varsa söylersin, kurum hataları varsa, hukuksuzluk varsa dile getirirsin ama sorun yokmuş gibi yargı sürecini göz ardı ederek, 'Terör iltisaklılarını tekrar devlete alacağım.' nasıl diyebilirsin? Muhalefet ile ihanet arasında çok ince bir çizgi kaldı. 

‘MAVİ VATAN’ DEDİK, ‘DOĞU AKDENİZ’ DEDİK, YANIMIZDA MI OLDULAR?

Turan, “Muhalefet başımızın tacı. Bizi kamçılayacak, alternatif olacak, zorlayacak ki daha çok çalışalım fakat temel meselelerde bir araya gelme derdimiz yok mu? Soruyorum, hangi meselelerde geldik ki? 'Mavi Vatan' dedik, yanımızda mı oldular? 'Doğu Akdeniz' dedik, yanımızda mı oldular? Suriye'de, Azerbaycan'da, KKTC'de yanımız da mı oldular? O yüzden diyorum ki kim hangi partiye oy verirse versin baş tacı, muhalefet baş tacı ama bu ülkede kim iş yapıyor, kim ülkesi için bedel ödüyor, kim ülkenin sınıf atlaması için tarihten gelen 30 Ağustos'tan gelen emanetleri sırtlamak için çalışıyor, kim de yabancı yabancı uzantılar olan ülkelere destek oluyor bunları görmenizi istiyorum." İfadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...