Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2014 16:52

Çankaya'daki devir teslim töreninin detayları

Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, görevini Abdullah Gül'den 28 Ağustos'ta devralacak.

Çankaya'daki devir teslim töreninin detayları
çankaya, köşk, cumhurbaşkanı, devir teslim töreni, başbakan erdoğan, abdullah gül,

Recep Tayyip Erdoğan, halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Resmi olarak ise görevine 28 Ağustos'ta yemin ettikten sonra başlayacak. 28 Ağustos'ta 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görevi devralacak. Çankaya Köşkü'nden devir teslim töreni hakkında alınan bilgilere göre Recep Tayyip Erdoğan önce mecliste Cumhurbaşkanlığı yemini edecek ardından mazbatasını alacak. Sonrasında Anıtkabir'e çelenk bırakacak.
Sonrasında artık oturacağı Çankaya Köşkü'ne eşi Emine Erdoğan'la birlikte gidecek. Çankaya Köşkü'nde askeri bir törenle karşılanacak. Köşkün A kapısı önünde Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan beraber 4'lü fotoğraf çektirecekler. Fotoğraf çekiminden sonra resepsiyon salonuna geçecekler. Salonda sadece dördü oturacak. Önce Abdullah Gül, ardından Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak. Konuşmaların ardından 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nden uğurlayacak ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte 2 no'lu resepsiyon salonundan konuklarla bir araya gelecek. CNNTÜRK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...