Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2022 15:30 - Güncelleme : 13 May 2022 15:31

Casuslukla suçlanan Metin Gürcan itiraz üzerine yeniden tutuklandı

Casusluk iddiasıyla yargılanan ve tahliye edilen Deva Partili Metin Gürcan, Başsavcılığın karara itirazı sonrası yeniden tutuklandı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Gürcan’ın, adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verilmişti.
Gürcan’ın, adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verilmişti.

Demokrasi ve Atılım Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, 'casusluk' suçundan yargılandığı davada tahliyesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Gürcan, ‘askeri ve siyasi casusluk’ ve ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama’ suçları ile 29 Kasım 2021’de tutuklanmıştı.

'Casusluk’ suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilen Gürcan’ın, adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verildi.

Kararın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gürcan'ın tahliye edilmesine itiraz etti.

YENİDEN TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilen karar sonrası Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul etti.

Gürcan hakkında yeniden tutuklama kararı verildi ve Gürcan sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirildi. Yeniden mahkeme huzuruna çıkarılan Gürcan tekrar tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...