Tgrt Haber
30 Kasım 2021 00:43

Casusluktan tutuklanan DEVA Partili Metin Gürcan'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı! İki diplomata para karşılığı bilgi vermiş

DEVA Partisi kurucu üyelerinden olan Metin Gürcan’ın emniyetteki ifadesi tamamlandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gürcan’ın iki ülkenin diplomatları ile maddi çıkar doğrultusunda görüşme yaptığı ortaya çıkarken dikkat çeken detaylara ulaşıldı.

Casusluktan tutuklanan DEVA Partili Metin Gürcan'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı! İki diplomata para karşılığı bilgi vermiş
Metin Gürcan,Deva partisi,ifade,emniyet,casusluk

EMRE KOL-ANKARA

DEVA Partisi kurucu üyelerinden eski özel kuvvetler mensubu Metin Gürcan, hakkında siyasi ve askeri casusluk suçlamasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. İfade işlemleri ardından Gürcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gürcan’ın iki ülkenin diplomatları ile maddi çıkar doğrultusunda yaptığı görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Gürcan’ın terörle mücadele polisine verdiği ifadede son olarak ocak ayında iki Avrupa ülkesinin Ankara büyükelçiliklerinde görevli diplomatlarla görüştüğü dair bilgiler Gürcan’ın önüne konuldu. İddiaya göre o diplomatlar Suriye’den Cezayir’e Libya’dan Doğu Akdeniz’e kadar birçok bilgiyi Gürcan’dan aldı.

ASKERİ BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Diplomatın Gürcan’a Karabağ savaşı, Türk Rus ilişkileri, pandemiye ilişkin birçok soru sordu. Hatta bir ara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi durumu, kendisine bir halef seçip seçmediği dahi öğrenilmeye çalışıldı.  Gürcan ifadesinde diplomatlarca bu soruların kendisine yöneltmesini jeopolitik ve bölgesel uzman olmasına bağladı. Diplomatlardan biri Gürcan’a konuşmasında Karabağ savaşı ve sonrasına ilişkin bilgilere ulaşmaya çalıştı. Gürcan, Rusya’yla yapılan anlaşma sonrası kurulan ortak gözlem merkezi ve Türk askerinin görevine ilişkin paylaşımlarda bulundu. Mehmetçiğin operasyonel bir görevinin olmadığını söyledi. 

DİKKAT ÇEKEN ‘ŞAPKA’ DETAYI

Gürcan ifadesinin başında bu işi şeffaf şekilde banka üzerinden kendisine yatırılan ödemelerle yaptığını söyledi. Ancak polis ona otel lobisinde diplomatlardan birinden aldığı zarfın görüntüsünü izletti. Gürcan ilk ifadesinden döndü ve aylık 500 dolar olan ödemeyi nakit aldığını söyledi.  Metin Gürcan diğer Avrupalı diplomatlaysa bir alışveriş merkezinin otoparkında görüştü. Araç içerisindeki görüşmede ortam dinlemesi yapılamadı ama ifadesinde Gürcan, aynı bilgileri o diplomata da söylediğini iddia etti. Ücret yine zarf içerindeydi. Ondan da 500 euro aldı. Metin Gürcan’ın görüşmelerindeki bir tavrı polisin dikkatini çekti. Görüşmelerde şapka taktığı görülen Gürcan’ın nedeni sorulduğunda bunun bir alışkanlık olduğunu ve “Şapkasız çıkmam” dediği öğrenildi.

İfadesi alındıktan sonra savcılığa sevk edilen Gürcan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...