Tgrt Haber
23 Ocak 2014 12:06

Çavuşoğlu, 'Brüksel ziyareti başarılı geçti'

Çavuşoğlu, 'Başbakanımızın, Brüksel ziyareti son derece başarılı geçmiştir, yaptığım temaslarda edindiğim izlenim de budur' dedi.

Çavuşoğlu, 'Brüksel ziyareti başarılı geçti'
mevlüt çavuşoğlu, brüksel ziyareti başarılı geçti, çavuşoğlu'ndan açıklama,

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini düzenlenenen törenle MKYK Üyesi Yasin Aktay'a devreden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Aktay'ın çalışmalarını takdir ettiğini, Dış İlişkiler Başkanlığının bundan sonra da önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çavuşoğlu, "Sayın Başbakanımızın, 21 Ocak'taki Brüksel ziyareti son derece başarılı geçmiştir. Dün Brüksel'de yaptığım temaslarda, ikili görüşmelerde edindiğim izlenim de budur" dedi. Erdoğan'ın ziyaretinin, hem Türkiye hem Avrupa Birliği tarafından çok başarılı geçen bir ziyaret olarak değerlendirildiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Orada, Avrupalı dostlarımızın vurguladığı gibi bu düzeydeki ziyaretlerimizi ve diyaloğumuzu daha da artırmamız gerekiyor. Böylesine bir hasretin olduğunu Avrupa Birliği nezdinde görmüş olduk" şeklinde konuştu.
Bakan Çavuşoğlu, Brüksel ziyareti öncesinde, Türkiye'nin AB müzakere sürecinin durdurulacağı, Başbakan Erdoğan'a ve Türkiye'ye çok sert uyarılar geleceği yönünde beklentisi olanlar bulunduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bugün Türkiye, Avrupa Birliği için çok önemli bir ülkedir. Avrupa Birliği bizim için vazgeçilmez bir süreç ve vazgeçilmez bir hedeftir. Dolayısıyla iki tarafta da bu anlayış devam ettiği sürece bazen sorunlar olabilir bazen eksiklikler olabilir, bazen de karşılıklı sitemlerimiz olabilir, aile içinde de olabilir parti içinde de olabilir ama önemli olan bu hedeften sapmamaktır, bu hedeften kesinlikle geri adım atmamaktır. Dolayısıyla Avrupa Birliği sürecimizde, Yasin Hocamızın ve Dış İlişkiler Başkanlığımızın bize olan desteği, ülkemize olan desteği aynı şekilde devam edecektir." Aktay da kendisini bu  göreve layık gören Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. Başkanlığın çok önemli bir mutfak olduğunu, Türkiye'nin dış politikasının oluşumunda önemli katkıları bulunduğunu ifade eden Aktay, şöyle konuştu:
"Bunu görüyorum, bunu biliyorum. Türkiye'nin dış politikasının ise, yani bu mutfaktan pişirilmiş, bu mutfaktan üretilmiş olan dış politikası, Türkiye'yi bugün nereye getirdiğini hep birlikte izliyoruz, hep birlikte şükranla izliyoruz. Çünkü Türkiye, 12 yıl içinde, AK Parti iktidara geldikten sonra içeride devrim niteliğinde değişimlere, gelişmelere imza attı. Bu iç devrimin bir de dışa yansıyan boyutu var. Türkiye'nin dış politikasının paradigması AK Parti iktidara geldiği andan itibaren değişmeye başlamıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...