Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2021 12:16

Son dakika! Çavuşoğlu duyurdu: Bakanlar Kabil yolcusu

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban ile müzakerelerde bulunmak üzere yakın zamanda bazı bakanlarla beraber Afganistan'ın başkenti Kabil’e gideceklerini açıkladı.

Son dakika! Çavuşoğlu duyurdu: Bakanlar Kabil yolcusu
mevlüt çavuşoğlu,afganistan,taliban,kabil

Türkiye ile Taliban arasında yüz yüze ilk diplomatik temas için düğmeye basıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Önümüzdeki süreçte bazı bakanlarla birlikte Kabil’e gitmeyi düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

İLK TEMASI ABD KURDU

ABD'li yetkililer de geri çekilmeden sonra ilk kez 9-10 Ekim tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da Taliban temsilcileriyle görüşme gerçekleştirmişti. Söz konusu görüşmelerde, Afganistan'dan ayrılmak isteyen ABD'li ve diğer ülke vatandaşlarının güvenli şekilde ülkeden ayrılmalarının sağlanması konusu öncelikli olarak masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra kadınların yeterli şekilde temsili de dahil olmak üzere ülkedeki insan hakları meseleleri görüşüldü ve ABD'nin Afgan halkına doğrudan yardım yapacağının altı çizildi. Görüşmelerde ABD tarafı, Taliban'ın sözlerinden ziyade eylemlerine bakarak yol haritasını belirleyeceğini vurguladı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...