Tgrt Haber
06 Ocak 2022 12:55

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşından telefon görüşmesi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler, NATO Rusya Konseyi toplantısı, Kazakistan, Bosna Hersek ve Kafkaslar'daki güncel gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşından telefon görüşmesi
mevlüt çavuşoğlu,sergey lavrov,kazakistan

Kazakistan hükümeti akaryakıt fiyatlarına zam yapınca ülke genelinde protesto gösterileri başladı. Hafta sonundan itibaren süren gösterilerin ardından hükümetin düşmesine rağmen sular bir türlü durulmadı. Kazakistan'da pek çok devlet binasına saldırı düzenlenirken, ülke genelinde OHAL ilan edildi. Kazakistan polisi tarafından yapılan açıklamada; hükümet binalarına yapılan baskınlarda çok sayıda göstericinin yaşamını yitirdiği, protestocularla çıkan çatışmalarda can veren polislerin sayısının 12'ye yükseldiği duyuruldu.

TÜRKİYE'DEN KAZAKİSTAN'A DESTEK

Türk Devletleri Teşkilatı, Kazakistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili dayanışma açıklaması yaptı. Teşkilattan yapılan açıklamada, "Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri, Kazakistan’daki son olaylar ışığında, Kazakistan’da barış ve istikrara verdiğimiz önemi vurguluyor ve üye ülkemiz Kazakistan’la güçlü dayanışmamızı ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve ana gündem maddesinin ise 'Kazakistan'da son durum' olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...