Tgrt Haber
22 Nisan 2019 17:54

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin muafiyet kararına tepki: Kabul etmiyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin İran'dan petrol ithali yasağına getirdiği muafiyeti uzatma kararına tepki göstererek "Tek taraflı yaptırımları ve komşularımızla nasıl ilişki kuracağımız konusundaki dayatmaları kabul etmiyoruz." dedi. Çavuşoğlu, yaptığı ikinci açıklamada "İran yerine petrolü herhangi bir ülkeden almayı teklif etmek haddini aşmak demektir." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin muafiyet kararına tepki: Kabul etmiyoruz
çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İran'dan petrol ithal eden ülkelere tanıdığı İran yaptırımları muafiyetlerini uzatmama kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: ''Bir ülkenin Dışişleri Bakanının pazarlama yapmaya çalışması son derece yanlıştır. Dünya Ticaret Örgütünün kurallarına da aykırıdır ve bölgenin istikrarı için risklidir. Türkiye bu tür adımlara da dayatmalara da karşıdır.'' dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan hesabından karara ilişkin yaptığı açıklamada "ABD’nin İran’dan petrol ithali yasağına getirilen muafiyetlere son vermesi bölgesel barış ve istikrara hizmet etmeyecek ve İran halkına zarar verecek. Tek taraflı yaptırımları ve komşularımızla nasıl ilişki kuracağımız konusundaki dayatmaları kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, İngilizce olarak attığı ikinci tweetinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu da etiketledi.

"Türkiye, bu tür adımlara karşıdır"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptığı ikinci açıklamada "İran yerine petrolü herhangi bir ülkeden almayı teklif etmek haddini aşmak demektir. Türkiye, bu tür adımlara da dayatmalara da karşıdır." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...