Tgrt Haber
20 Mart 2023 20:46 - Güncelleme : 20 Mart 2023 21:56

Çavuşoğlu'ndan İsveç'e NATO uyarısı: Yeni hükümet olumlu adımlar attı ama yetersiz 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası NATO üyeliği önem kazanan İsveç hakkında yeni bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Yeni hükümet olumlu adımlar attım ama yetersiz" dedi. 

Çavuşoğlu'ndan İsveç'e NATO uyarısı: Yeni hükümet olumlu adımlar attı ama yetersiz 
NATO,Çavuşoğlu,üye

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’in NATO üyeliği hakkında açıklama yaptı. Çavuşoğlu, İsveç'in bazı taahhütleri yerine getirmesine karşın tam olarak yeterli adımları atmadığını söyledi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’in NATO üyeliği hakkında yaptığı açıklamada, "İsveç’te yeni hükümet olumlu adımlar attı ancak yetersiz. İsveç’ten beklentimiz, terörün finansmanı, insan devşirme ve propaganda faaliyetlerini sona erdirmesi ve gerekli tedbirleri alması” dedi.
 
Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Bağışçılar Konferansı’nda taahhüt edilen yardımların yaklaşık 4.3 milyar euroluk kısmının kredi olacağını, 1.7 milyar euroluk kısmının ise hibe olarak verileceğini açıkladı. 
 

KUR'AN-I KERİM YAKMA PROVOKASYONUYLA PATLAK VERMİŞTİ 

Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde İsveç makamlarının izniyle Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık eylemi düzenledi.

İslam dünyası eyleme sert tepki gösterirken Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini, bu durumda onaylamaya sıcak bakmadığını belirtmişti. 

Alçak saldırıya Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" diyerek İsveç'e kapıları kapatmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...