Tgrt Haber
23 Haziran 2022 16:17 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 17:54

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: İsrail ile ilişkilerimizi büyükelçi seviyesine çıkarılacak

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı ile düzenlediği toplantıda iki ülke ilişkilerinin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmanın başladığını söyledi. Filistin meselesine de değinen Çavuşoğlu, ikili devlet çözümü önerisinin geçerli olduğunu vurguladı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: İsrail ile ilişkilerimizi büyükelçi seviyesine çıkarılacak
İsrail,Türkiye,Dışişleri Bakanı,Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye ile İsrail arasında 16 yıl sonra Dışişleri bakanları düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile yaptığı görüşme sonrası birlikte kameraların karşısına geçtiler. 

İsrail ile ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışma başladığını söyleyen Çavuşoğlu, İsraillilere yönelik terör tehdidine de ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, bu olayların Türkiye'de yaşanmasına hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini söyledi. 

Filistin meselesine de değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin ikili devlet çözümü önerisinin geçerli olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

İlişkilerimizin büyükelçilik seviyesine çıkarılması için çalışma başlattık. Diyalog ve işbirliğini sürdüreceğiz.

(İsraillilere yönelik terör tehdidi) Bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara, terör saldırılarına hiçbir şekilde izin vermeyiz. İsrail ve Filistin meselesi gündemimizdeydi. Özellikle iki devletli çözüm ve barış umudu için herkesin dikkatli adım atması gerekiyor. 

Lapid ise şunları ifade etti:

Türk istihbaratı İran'ın komplosunu ortaya çıkardı. Türk hükümetine şükranlarımızı sunuyoruz.  Güzel İstanbul'a memleketinizin güzel kumsallarına hayranım. Umarım önümüzdeki günlerde İsrailliler buralara geri dönecektir. Türkiye vatandaşları da Kudüs'ü yakında İstanbul'dan direk uçuşla ziyaret edebilecekler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...