Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ekim 2021 23:24

Çavuşoğlu'ndan Ruslara SİHA tepkisi: Türkiye suçlanamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G-20 Zirvesi'nde Rus mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmede, Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı SİHA'larla Donbass'taki Rus topçu birliklerini vurması nedeniyle Türkiye'nin suçlanamayacağını belirtti.

Çavuşoğlu'ndan Ruslara SİHA tepkisi: Türkiye suçlanamaz
MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU,SİHA,UKRAYNA,RUSYA

Ukrayna'nın Türk yapımı SİHA'larla Rus ordusuna ait topçu birliklerini vurması, Türkiye ile Rusya arasında gerilime yol açtı. Rus cephesinden gelen "Kiev rejimini silahlandıranları düşünmeye davet ediyoruz" açıklamasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan cevap cevap geldi. Ukrayna'nın satın aldığı SİHA'larla gerçekleştirdiği operasyonlardan Türkiye'nin suçlanamayacağının altını çizen Çavuşoğlu, Ukrayna yönetimine ise "Artık bizim adımızı kullanmayı bırakmalılar" çağrısını yaptı.

G20 Liderler Zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, burada Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.İkilinin görüşmesi sonrası Çavuşoğlu, Türk ve Rus basınına açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'ndan Ruslara SİHA tepkisi: Türkiye suçlanamaz

Mevlüt Çavuşoğlu, G20'de Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

LAVROV'UN YÜZÜNE SÖYLEDİ: TÜRKİYE SUÇLANAMAZ

Rus muhabirin, Donbass'ta Türkiye'de üretilen insansız hava araçlarının kullanılmasına ilişkin sorusu üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bir ülke, bizden, başka bir ülkeden almışsa o silah daha fazla Türk ya da Rus ya da Ukrayna silahı olarak anılamaz. Bir devlet bizden bunu satın alıyorsa, o daha fazla Türk ürünü değildir. Belki Türkiye’de üretilmiş olabilir ama Ukrayna’ya ait. Türkiye bununla suçlanamaz."

"UKRAYNA ADIMIZI KULLANMAYI BIRAKMALI"

Türkiye'nin de terör mücadele sırasında farklı ülkelerden çeşitli silahlarla karşılaştığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Bazen farklı ülkelerde terörle mücadelemiz sırasında farklı ülkelerden farklı silahlarla karşılaşıyoruz, Rusya da dahil olmak üzere. Biz asla Rusya'yı suçlamıyoruz. Ukrayna da bizim adımızı kullanmayı bırakmalı." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...