Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 May 2015 17:49

Çavuşoğlu'ndan Türk gemisine saldırıyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin, 'Diplomatik girişimlerimizi yaptık. Tepkimizi ve notamızı gönderdik' dedi.

Çavuşoğlu'ndan Türk gemisine saldırıyla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya,Türk gemisine saldırı,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Türk'ün canlı yayınında yaptığı konuşmada, Libya açıklarında Türk gemisine saldırı düzenlendiğini, saldırıda 3. kaptanın hayatını kaybettiğini belirtti. Türkiye'nin konuya ilişkin adımlar attığını ifade eden Çavuşoğlu, "Diplomatik girişimlerimizi yaptık. Hem İstanbul'daki başkonsolosluğa hem de Ankara'daki büyükelçiliğe. İstanbul'daki başkonsolos da Tobruk'un atadığı kişi olduğu için hem tepkimizi hem de notamızı gönderdik" dedi.
İlgili yerlere bütün girişimlerin yapıldığını aktaran Çavuşoğlu, ticari bir yük gemisi karaya yanaşırken ve her türlü araştırma ve soruşturma imkanı varken hiçbir uyarı yapılmadan doğrudan bomba ve toplarla saldırılmasını "barbarca" bir yaklaşım olarak nitelendirdi.
Bir Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı kuru yük gemisi "Tuna-1"e yapılan saldırının Libya'daki durumun gerçek sebebinin bir göstergesi olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Libya'nın kendi içine düştüğü durumun sebeplerini herkes merak ediyor. İşte göstergelerinden biri. Dışarıdan müdahaleler var, askeri yardım yapanlar var, silah yardımı yapanlar var. Hava saldırısı düzenleyenler var, yeni bir Sisi olma yolunda hevesli bir Hafter var. Libya'da bir taraftan müzakereler devam ederken bunu bozmak için adeta girişim yapan gruplar ve bunların dışarıdan destekçileri var."
Çavuşoğlu, Türkiye'nin Libya'da bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istediğini hatırlatarak, özel temsilci Emrullah İşler'in her iki tarafa da ziyaretlerde bulunduğunu ve bölge ile sürekli temas halinde olduğunu söyledi. "Biz bölgenin gerçeklerini çok iyi biliyoruz" diyen Çavuşoğlu, Suriye, Irak, Yemen konularında Türkiye'nin son derece net politikalar izlediğini vurguladı.
"Uyarılara rağmen seyrine devam ettiği gerekçesiyle vuruldu"
Bu arada, Tobruk hükümetine bağlı Hava Kuvvetleri Komutanı Sakr Curuşi, yaptığı açıklamada, "Türk gemisinin Derne sahilinde sınır ihlalinde bulunduğunu ve uyarılara rağmen seyrine devam ettiği gerekçesiyle vurulduğunu" ileri sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...