Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2014 21:15

Çelik, 'İstişare toplantılarıyla başbakanımızı belirleyeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik 'Bugünkü MYK toplantısı, yarın yapılacak MKYK toplantısı ve istişare toplantılarıyla başbakanımızı belirleyeceğiz' dedi.

Çelik, 'İstişare toplantılarıyla başbakanımızı belirleyeceğiz'
hüseyin çelik,istişare,myk,toplantı

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Başbakanımız, yüzde 52 oy da alsa yüzde 100'ün cumhurbaşkanı olacaktır. Herkesin cumhurbaşkanı olacaktır, 77 milyonu kucaklamaya yönelik bir gayret ve tavır içerisinde olacaktır" dedi.
Çelik, AK Parti Genel Merkez binası önünde gazetecilere Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Türkiye'nin çok önemli bir seçimi geride bıraktığını, 12. cumhurbaşkanını seçtiğini ve resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "12. cumhurbaşkanı" diyebileceklerini ifade eden Çelik, "Teveccühde bulunan halkımıza şükran borcluyuz. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi, bu kamuoyu anketleriyle ortaya konmuştu, meydanlarda ortaya konmuştu. Halkımızın nabzını tuttuğumuz zaman bunun böyle olacağı belliydi" dedi.Çelik, seçimin büyük bir olgunlukla, üzücü bir olaya mahal vermeden, küçük bazı olaylar dışında büyük bir huzur ve sükunet içerisinde gerçekleştirildiğini, milletin sandığa giderek milli vazifesini yerine getirdiğini belirterek, "Hiçbir başarı tesadüfi değildir ve başarı ter kokar. Bu bir parti seçimi değildi, AK Parti'nin bugüne kadar girdiği 6 seçim ve 2 referandumda halkımız AK Parti'nin tezlerine oy verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bizim karşımıza 14 parti dikildi, 14 partinin ittifakıyla bir aday çıkartıldı. Diğer taraftan HDP'nin bir adayı vardı ama bütün bunlar içerisinde yüzde 52'nin üzerinde bir oyla Sayın Başbakanımıza halkımız Çankaya Köşkü için ruhsat verdi" değerlendirmesinde bulundu.Erdoğan'ın tahminen saat 22.00'da AK Parti Genel Merkezinden halka sesleneceğini, millete teşekkür ederek, seçimle ilgili değerlendirmeler yapacağını anlatan Hüseyin Çelik, "Bundan sonraki süreçle ilgili olarak ipuçları verecektir. Seçim bitmiştir, artık Türkiye'de herkesin birbiriyle söylediği sözler ümit ediyoruz ki geride kalmıştır. Bundan sonra Türkiye artık bütün enerjisini seçilmiş cumhurbaşkanı, hükümetiyle ve milli iradeyle oluşmuş olan icra organıyla yoluna devam edecektir" diye konuştu.
Türkiye'nin 2009 yılından 2015'e kadar seçim atmosferinde olduğunu, 2019'a kadar da seçim görünmediğini ve bu durumun 2023 hedeflerine ulaşma açısından önemine vurgu yapan Çelik, şöyle devam etti: "Allah nasip ederse Türkiye'yi geldiğimiz yerden çok da öteye götürmek üzere hepimiz kollarımızı sıvayacağız ve gerekeni yapacağız. Sayın Başbakanımız balkon konuşmasından sonra eğer çok geç olmazsa mini bir MYK toplantısı yapmamız söz konusu olacak. Yarın da MKYK'mız toplanacak. Bundan sonra AK Parti'nin genel başkanı ve başbakanın kim olacağı haklı olarak soruluyor. Biz, bugüne kadar ortak akılla ve bizi sevmeyen insanları hiç de hoşnut etmeyecek şekilde her zaman kriz olacak, çatlama olacak, birbirlerine düşecekler, bölünecekler, çatlayacaklar, kavgaya düşecekler dedikleri zaman da çok şükür kavga etmedik, ortak aklı egemen kıldık ve partimiz için, milletimiz için, ülkemiz için en doğru olan sonuca vardık.2002'de Sayın Başbakan milletvekili seçilemediği için, seçime sokulmadığı için kim başbakan olacak sorusu gündeme geldi, o zaman 'kavga olacak' dendi, hiç kavga olmadı Sayın Abdullah Gül Başkanlığında 58. cumhuriyet hükümeti kuruldu. Sayın Başbakanımız Siirt seçimini kazandıktan sonra o gün Sayın Gül istifa etti, kendisine yakışan siyasi nezaketi ortaya koydu ve Sayın Başbakanımız 59. Hükümeti kurdu. 2007'de cumhurbaşkanılığı üzerine kavga olacak beklentisi içerisine girdi, AK Parti'yi sevmeyenler böyle bir beklenti amacı içine girdiler ama oradan da onlara bir ekmek çıkmadı. Şimdi Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu, bundan sonra kim başbakan olacak, genel başkan olacak, yeni bir hükümet sorularını kamuoyu haklı olarak soruyor, bugün yapacağımız MYK toplantısı, yarın yapacağımız MKYK toplatısı belki daha sonra yapacağımız istişare toplantılarıyla genel başkanımızı, başbakanımız belirleyeceğiz ve Türkiye kaldığı yerden yoluna devam edecek."Hüseyin Çelik, seçim atmosferinde tansiyonun yükselebileceğini, insanların birbirini kırabileceğini belirterek, "Temenni ederim ki muhaliflerimiz de bunu geride bıraktılar, biz bunu zaten geride bırakmış bulunuyoruz. Yarın Türkiye'de daha parlak gün olsun diye temennide bulunuyorum. Hepimizin birbirimizi daha iyi anlayacağı bir gün olmasını diliyorum" diye konuştu.
"Yüzde 100'ün cumhurbaşkanı olacaktır""Tabi hemen şu sözlerle başlayacaklar, 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy aldı ama yüzde 48 oy vermeyen var" diyen çelik, şunları söyledi:"Elbette yüzde 48 oy vermeyen var. Demokrasi zaten budur. Ama eminim ki bugüne kadar olduğu gibi bugüne kadar Başbakanlığı herkese başbakan olarak değerlendirdiğine göre, başbakanımız, yüzde 52 oy da alsa yüzde 100'ün cumhurbaşkanı olacaktır. Herkesin cumhurbaşkanı olacaktır, 77 milyonu kucaklamaya yönelik bir gayret ve tavır içerisinde olacaktır. Biz buna inanıyoruz ve temenni ederim ki halkımız bugüne kadar yaşadığı bazı olumsuzluklardan bundan sonraki süreçte yapılacak icraatlarla kurtulur."Türkiye'nin etrafının neredeyse yönetilemeyen ülkelerin çoğunlukta olduğu komşularla sarılı durumda olduğuna işaret eden Çelik, "Etrafımızda savaş vardır, çok ciddi şekilde gözyaşı vardır, kan vardır, göç vardır. Böyle bir atmosferde bizim çok daha sıkı sıkıya birbirimizle kenetlenmemiz ve yolumuza buna göre devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.Çelik, AK Parti'nin Genel Başkanının ne zaman belirleneceğine yönelik bir soruya da "Şu anda bu konuyla ilgili şu tarihte belirlenecek veya şu tarihte belirlenmeyecek gibi bir şey söyleme konumunda değilim. Çünkü bu toplantılardan sonra o takvim netleşecek. Müsaade ederseniz bu sorunuza yarından sonra cevap vermem, yarın yapacağımız MKYK'dan sonra bu sorunuza cevap vermem daha makul olur" şeklinde yanıt verdi."Tahminlerin büyük oranda tuttuğunu söyleyebiliriz"Seçim öncesinde, bazı şirketlerin yayınladığı anket sonuçlarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Çelik, şunları kaydetti:"Sandık açılmadan önce yayınlanan bütün anketler bir çeşit tahmindir. Ama hani meteoroloji hava tahmini yaparken nem oranına göre, rüzgarın şiddetine göre, bazı ön bulgulara göre bu tahminleri yapar. Bu kamuoyu anketleri hiçte yabana atılacak şeyler değil. Zaten kamuoyu anketleri yapılıp yayınlanırken, 2 artı, 2 eksi, 2,5 artı, 2,5 eksi diye hesap yapılır. Yüzde 54, yüzde 53 bulanlar vardı, yüzde 57 bulanlar vardı ama şunu gözardı etmeyelim, ben tabi net katılım oranı şu anda kaç oldu, rakamları almış değilim ama mahalli seçime göre katılımın daha az olduğu anlaşılıyor. Çünkü insanların önemli bir kısmı tatilde. Doğu'da, Güneydoğu'da, Şanlıurfa'da, Adıyaman'da insanlar fındık toplamaya, pamuk toplamaya, başka yerlere gitmişler. Öte taraftan büyükşehirlerde oturan insanlar, okulların tatil olmasından yararlanarak memleketlerine gidiyorlar. İstanbul'daki Karadenizlilerin önemli bir kısmı Karadeniz'e gitmiş durumda. Dolayısıyla hareketliliğin zirvede olduğu ayda seçim yapıldı. Bütün bunlara rağmen anketörlerin kamuyona deklare ettiği tahminlerin büyük oranda tuttuğunu söyleyebiliriz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...