Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2014 15:50

Çelik, 'Türkiye'nin başına çorap örülüyor'

Hüseyin Çelik, "Biz, siyasi rekabet uğruna kendi ülkemize zarar vermemeliyiz. Bunu muhalefete de söylüyorum' dedi.

Çelik, 'Türkiye'nin başına çorap örülüyor'
hüseyin çelik'den çağrı, ülkeye zarar vermeyin, çelik'den gündeme ilişkin açıklama, çelik gündemi değerlendirdi,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Biz, siyasi rekabet uğruna kendi ülkemize zarar vermemeliyiz. Bunu muhalefete de söylüyorum, Hükümet ile muhalefet etmeye çalışan diğer unsurlara da söylüyorum" dedi. Çelik, AK Parti Genel Merkezinde, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Fatma Semiz ve beraberindeki heyeti kabul etti. Son zamanlarda yaşananlardan dolayı "Acaba biz, Hükümeti zor duruma düşürür müyüz, bir türlü seçim meydanlarında ve seçim sandığında yenemediğimiz AK Parti'ye zarar verebilir miyiz" gayreti ile uğraşanların olduğunu söyledi. Bu gayrette olanlara seslenen Çelik, "Siz, 'AK Parti'ye zarar veriyorum' derken, kendi ülkenize ve kendi insanınıza zarar veriyorsanız, yaptığınız tek kelimeyle bu ülkeye iyilik değil, bu ülkenin insanlarına iyilik değil. Dolar yükseldiği zaman, ithalatçı ve ihracatçı bundan zarar gördüğü zaman peki siz ne kazanacaksınız? Onun en sihirli kelimesi istikrardır" ifadesini kullandı.
Çelik, 1923'ten 2002 yılına kadar Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırım sermayesinin 19 milyar dolar olduğunu, 2002-2011 yılları arasında ise bu rakamın 120 milyar dolar olduğunu kaydetti. Türkiye'de siyasi istikrarın ekonomik istikrarı getirdiğine işaret eden Çelik, "Türkiye 2002'de her 100 liralık milli gelirinin 74 lirası borç olan bir ülke. Şimdi her 100 liralık milli gelirin 35 lirası borç. Nominal olarak borç artmış ama milli gelirin 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkmışsa borçta da bir miktar artış var. Ama borçta yarı yarıya bir azalma var" değerlendirmesinde bulundu.
"Türkiye, bölgenin yükselen yıldızıdır" diyen Çelik, şöyle konuştu: "Ama bizi rahat bırakmıyorlar ya kendi içimizden ya dışarıdan mutlaka Türkiye'nin başına bir çorap örülüyor. Biz, kendimizi sorgulamalıyız. Bu tezgaha biz, niye geliyoruz? Biz, onlara niye alet oluyoruz bunu sorgulamamız gerekiyor. Bizim pasaportumuz dünyada itibar görmeye başladı. Ülkemiz güçlüyse biz güçlüyüz, ekonomimiz güçlüyse biz güçlüyüz, ülkemizin itibarı varsa biz itibarlıyız. Türkiye, dünyanın 180-190 ülkesine ihracat yapıyor. Bu son derece önemli. Biz, siyasi rekabet uğruna kendi ülkemize zarar vermemeliyiz. Bunu muhalefete de söylüyorum, Hükümet ile muhalefet etmeye çalışan diğer unsurlara da söylüyorum." Çelik, 1 Mart Cumartesi günü Gaziantep'te önemli açıklamalarda bulunacağını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...