Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 17:58 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 18:50

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'e kınama: Bu saldırıları şiddetle lanetliyoruz

Son dakika haberi: Partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Saldırıları şiddetle lanetlediklerini söyleyen Çelik, Suriye'ye olası harekat ile ilgili de konuştu. Türkiye'nin teröre karşı tavizsiz duruş devam edeceği mesajını veren Çelik, "Türkiye'nin Suriye'ye dönük askeri operasyonları, yabancı ülkelerde endişe yaratıyor. Ama sivillerin hedef alınmasından endişe duymuyorlar" dedi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'e kınama: Bu saldırıları şiddetle lanetliyoruz
Ömer Çelik,AK Parti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Çelik, Ankara'da 3 Cemevine yapılan saldırıları kınayarak "Kardeşlik sofrası etrafında lokmalar paylaşılaşacak" dedi. Alevi vakıflarının yayımladığı bildiride birlik mesajına da değinen Çelik, "Bu davete canı gönülden icabet ediyoruz" diye konştu.

CEMAL ENGİNYURT'A TEPKİ

Katıldığı bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek'in üzerine yürüyen Cemal Enginyurt'a tepki gösteren Çelik, "Bir programda tansiyon yükselebilir. Gazeteciye şiddet uygulanması gibi bir barbarlık büyük bir vandallıktır" ifadesini kullandı.

PUTİN ŞAHSEN TEŞEKKÜR ETTİ

Çelik, Türkiye'nin öncülüğünde imzalanan ve dünyayı rahatlatan 'Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'na değindi. Sürecin bir aksaklık yaşanmadan işediliği kaydeden Çelik, "En son tahıl koridoru anlaşmasıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatifiyle birlikte dünya büyük bir krizin eşiğinden döndü. Ciddi bir aksaklık olmadan süreç işliyor. Türkiye diplomatik çözüm üreterek takdir topluyor. Soçi Zirvesi'nde de Putin şahsen teşekkür etti" dedi.

YAŞ ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ

Çelik, "Geçmişte; askeri vesayeti ve yargı vesayetini kışkırtmakla son derece sembol olmuş birtakım aktörlerin ’şimdiki Türkiye kötü, o zamanki Türkiye  iyiydi’ benzeri açıklamaları, onların nasıl bir Türkiye özlediklerini de gösteriyor. Helalleşmeden bahsedenlerin arzu ettiği şey, siyasete müdahale eden askeri vesayet mekanizması" diye konuştu.

SURİYE MESELESİ

Teröre karşı tavizsiz duruş devam edecek. Türkiye'nin Suriye'ye dönük askeri operasyonları, yabancı ülkelerde endişe yaratıyor. Ama sivillerin hedef alınmasından endişe duymuyorlar.

İSRAİL'E KINAMA

Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak lanetledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN YABANCI SEÇMEN AÇIKLAMASINA ELEŞTİRİ

Çelik, bir gazetecinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yabancı seçmen iddiası ile ilgili sorusuna, "Herkesin sağduyulu olması gerekir. YSK'nın elinde olmayan bilgilere Sayın Kılıçdaroğlu nasıl erişti? Bunu nasıl gerçekleştirdi? Bunun koruması nasıl gerçekleşiyor? Bundan bahsettiği zaman bütün bunlarla ilgili bir açıklama ihtiyacı ortaya çıkıyor. YSK'nın elinde olmayan bir veriye erişmek zaten sorunlu bir ifade. Bunu topluma izah etmeleri lazım" şeklince cevap verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...