Tgrt Haber
09 May 2015 20:06

Cevdet Yılmaz, 'Milli iradeyi daha da güçlendireceğiz'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, 'AK Parti döneminde olduğu kadar hiçbir dönemde demokrasi, hak ve özgürlükler artırılmadı. 7 Haziran'dan sonra milli iradeyi daha da güçlendireceğiz' dedi.

Cevdet Yılmaz, 'Milli iradeyi daha da güçlendireceğiz'
cevdet yılmaz, ak parti, kalkınma bakanı,

Silvan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda ilçedeki kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bölgedeki il ve ilçeleri çok daha farklı noktalara taşıyacaklarını söyledi. "AK Parti döneminde olduğu kadar hiçbir dönemde demokrasi, hak ve özgürlükler artırılmadı. Kürt meselesi konusunda atılması gereken bütün adımları attık. Birileri zorladı diye değil, AK Parti insanların hakkını, hukukunu koruduğu için bu adımları attık. 7 Haziran'dan sonra milli iradeyi daha da güçlendireceğiz" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Siyasi propaganda açısından hiçbir yasak kalmadı. Sırf bunlar için dahi AK Parti'ye oy vermeye değmez mi? Sanki AK Parti hiçbir şey yapmamış gibi konuşuyorlar. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Devlet Güvenlik Mahkemelerini kim kaldırdı? Tabiki biz. Silvan'ın geçmişte neler yaşadığını biliyoruz. 3 parti bir oldu, anayasayı değiştirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Farklı farklı gerekçeleri savundular ama aynı şeyi söylüyorlar. Bunlar statükocu partilerdir. Devletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

SİLVAN BARAJI PROJESİ

Diyarbakır'ın, "çılgın projesi" olarak nitelendirdikleri Silvan Barajı Projesi'ni uyguladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Silvan Barajı Projesi'nin tamamlanmasıyla bölgede büyük bir tarımsal üretim artışı olacak. Adeta bir patlama yaşanacak. Cazibeli bir şekilde sulama yapılacağı için elektrik problemi de olmayacak. 2,5 milyon dönüm arazi suyla buluşacak. Hem arazilerin değeri hem de çiftçimizin geliri ve istihdam artacak. Burada 245 bin hektar alan söz konusu. Bir hektar bir kişi bile desek yaklaşık 250 bin insana istihdam sağlayacak bir projeden bahsediyoruz. Bu proje GAP'taki Atatürk Barajı'ndan sonra en büyük sulama projemiz."

GAP Projesinin enerjide Ilısu, sulamada da Silvan Barajı ile aşağı yukarı bittiğine işaret eden Yılmaz, Ilısu Barajı'ndan sonra Cizre Barajı'nın yapılacağını aktardı.

Bundan sonra GAP Eylem Planı'nın hız kazanacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız bunu Mardin'de ilan etti. Sadece GAP Eylem Planı ile 9 vilayetimizde 26,7 milyar doları planladık. İnşallah bununla son hamlelerimizi yapacağız. GAP hiçbir zaman bitmeyecek. Bir kalkınma süreci ise GAP'ın bitmemesi lazım. Bir hedefe ulaştıktan sonra başka hedeflere ulaşmaya çalışacak, bu süreci Allah'ın izniyle devam ettireceğiz. Silvan Barajı'nın bu bölgeye vereceği muazzam etkiyi göreceğiz. Bu kapsamda ticarette artacak. Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi de gelişecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...