Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2014 10:26

Cevdet Yılmaz TGRT Haber'de gündemi değerlendirdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ‘Neler Oluyor’ Programına konuk oldu.

Cevdet Yılmaz TGRT Haber'de gündemi değerlendirdi
kalkınma bakanı,cevdet yılmaz,tgrt haber,neler oluyor programı,cevdet yılmaz,tgrt haber,

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermesine ilişkin, "Temeli, duvarı olmayan bir yapının çatısı nasıl olsun ki? Bir sentez yok ortada. Bu olsa olsa postmodern bir aday olur. Eklektik bir durum söz konusu" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ‘Neler Oluyor’ Programına konuk oldu. Yılmaz, sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın yaptığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
"İHSANOĞLU 'POSTMODERN' BİR ADAYDIR"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Adayımız ne diyeceğini iyi bilir' ifadesinin tehdit içerdiğini ima eden Yılmaz, dergi göstermenin ve zafer işareti yapmanın herkesi idare etme gayreti olduğuna dikkat çekerek, "Temeli, duvarı olmayan bir yapının çatısı nasıl olsun ki? Bir sentez yok ortada. Bu olsa olsa postmodern bir aday olur. Eklektik bir durum söz konusu. Tutarsızlıklarla dolu, oturmamış bir taban bunlarınki. Zamanla daha ciddi sorunlar yaşanacaktır. Söylediği bir söz bir partiye hoş gelmeyecek; başka açıklama, diğer tabana aykırı olacaktır. Hepsini idare edeyim derken; tutarlı olmayan eklektik bir yapı ortaya çıkacaktır. Tabii bir aday olmayınca; doğal, milletin içinden gelen bir hareket olmayınca, bütün suni hadiselerin hepsinde görülen çelişkiler gibi, sorunları görürsünüz. Sabah başka ortamda farklı bir mesaj; akşam çok farklı bir ortamda başka mesaj verilir. Halbuki, Başbakanımız Erdoğan her yerde aynı, neyse o” ifadelerini kullandı.
"KILIÇDAROĞLU ADAY OLSA, DAHA İYİYDİ"
“Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi Başbakan Erdoğan'ın farkı çok açık ve net” diyen Yılmaz, "Erdoğan, Toplumun tanıdığı bir lider. Bütün bir Ortadoğu coğrafyasının saydığı, takdir ettiği bir siyasetçi. Dünyadaki Müslümanlar'ın 'umut' olarak gördüğü politikacı. 40 yıllık siyasi tecrübesiyle, Türkiye'nin son 12 yılına damgasını vurmuş, birçok reformlara öncülük yapmış ve halkın içinden gelen bir isim. Adeta Türkiye'de sessiz bir devrimi gerçekleştirmiş önder. Dolayısıyla geçmişten getirdiği birikimleri ile Erdoğan'ın rakiplerine oranla Cumhurbaşkanlığı yarışında zaten doğal bir üstünlüğü var. Toplumun geçmişini de bildiği ve tecrübe ettiği bir aday Başbakan. Millet, Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi konuda ne tepkiler vereceğini biliyor. Ekmeleddin İhsanoğlu bir sürpriz ve ne olacağı belirsiz bir aday. İhsanoğlu, muhalefetin zayıflığıdır. Kemal Kılıçdaroğlu aday gösterilse daha iyi olurdu” değerlendirmesinde bulundu.
“ÇATIYI MİLLET OLUŞTURUR”
Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra muhalefet partilerinin bir iç çatışma yaşayacağını iddia ederek, şöyle konuştu:
"Çatıyı millet oluşturur. Milletten yükselecek ve tekrar tabana döneceksiniz, siyasi bir hareket böyle olur. Bu seçimler artık kritik bir eşik. Muhalefet partileri, seçim ile birlikte bir iç çatışma yaşayacaktır. Ana muhalefet ve yavru muhalefet partilerinin bu iç tartışmaları sonunda; Türkiye'nin nitelikli, daha kaliteli, daha aktif bir muhalif hareketi olacaktır. Bu iktidar olarak bizim de açlığımız, ihtiyacımız. Demokrasi sadece iktidar ile olmaz. Politikalar öneren, olumlu yönde eleştiriler getiren bir muhalefete hepimizin ihtiyacı var. Ama muhalefet bütün politikalarını 'Biz, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapmayacağız' siyaseti üzerine kurguladı. Böyle bir tavır var. Şimdi bunun sağlıklı bir politika olduğunu söyleyebilir miyiz?”  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...