Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2014 09:53

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı başladı

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı, ATO Kongre Merkezi’nde başladı.

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı başladı
chp,kurultay,18.olağanüstü kurultay,kongre

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayına katılacak partililer, sabah saatlerinden itibaren kurultayın yapılacağı salona alınmaya başladı.Partililer, kongrenin yapılacağı ATO Congresium Merkezi'ne, sabah erken saatlerden itibaren gelmeye başladı. Partililer ve gazeteciler, kimlik kontrolünün ardından salona alınıyor.Bugün ve yarın yapılacak olağanüstü kurultay için ATO Congresium Merkezi'nin dışı ve içi de afiş ve pankartlarla donatıldı. Merkezin girişine ve kurultayın yapılacağı salona, "Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye" pankartları yerleştirildi. Partililer de sabahın erken saatlerinden itibaren merkeze gelmeye başladı.
Kurultayın yapılacağı ana salonda 3 bin 250 koltuk bulunuyor. Siyasi parti temsilcileri ve meslek odalarının da davet edildiği kurultayda, bin 218 delege isimlerine ayrılmış koltuklara oturacak. Ana salona, yaklaşık bin 250 izleyici alınacak. Fuaye, ana ve yan salonlarla kurultayı, yaklaşık 10 bin kişinin izleyebileceği belirtiliyor.Milletvekilleri, PM üyeleri ve delegelerin yanı sıra kurultayda onur konukları da yerlerini alacak. Gezi olayları, Soma ve Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınları da kurultaya davet edildi.
Kurultayı, 905'e yakın gazeteci takip edecek, ana salonda aktüel kameralara izin verilmeyecek.
24 sandıkta oy kullanılacakAlt kattaki fuaye alanında bulunan 40 metrekarelik ekrandan, yaklaşık 6 bin kişi kurultayı takip edebilecek. Salonun değişik yerlerine de ekranlar yerleştirildi. Kurultayın teması,  "Birlik ve kardeşlik", "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" olarak belirlendi. Basın mensupları, kendilerine ayrılan odalarda kurultayı takip ediyorÖte yandan genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından daha önce hazırlanan yan salonda oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek. Delegeler 24 sandıkta oyunu kullanacak.Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce aday olduklarını açıklamıştı.Bu arada,  kurultay öncesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray başkanlığındaki CHP heyeti, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...